ΌΧΙ ΣΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση του Συντονισμού Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων

Καταδικάζουμε το πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα περιστατικό απομάκρυνσης από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας του ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Σταυριανού με απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη. Είναι λυπηρό ο Δήμαρχος της δημοκρατικής Λάρισας  να προβαίνει σε τέτοια αυταρχική  απόφαση και να ενδίδει στην απαίτηση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών για απόλυση του Κ. Σταυριανού.

Μπορεί το περιεχόμενο των τραγουδιών και οι σχολιασμοί του παραγωγού για τα φαινόμενα Αστυνομοκρατίας να μην άρεσαν στον κ. πρόεδρο των αστυνομικών. Μπορεί κάποιοι να αναπολούν την επτάχρονη εποχή της Χούντας όπου τα τραγούδια και οι απόψεις των δημοσιογράφων έπρεπε να αποσταλούν πρώτα στην Αστυνομία για  να  περάσουν από λογοκρισία και μετά να εγκριθούν ή να απαγορευθούν. Δυστυχώς γι΄αυτούς οι καιροί  αλλάξαν.

Ο δημοκρατικός κόσμος με τον αγώνα του δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση τέτοιο πισωγύρισμα .

Το τελευταίο περιστατικό είναι συνέχεια της στοχοποίησης του δημοσιογράφου Ηλία Σκυλλάκου πάλι από την Ένωση Αστυνομικών που πριν λίγες μέρες απαίτησε την απόλυσή του από το Δημοτικό ραδιόφωνο  για σχόλιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ενέργειες της Ένωσης Αστυνομικών  εντάσσονται στην συνολική επιχείρηση λογοκρισίας και τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού και όσων τολμούν να εκφράσουν τις διαφωνίες τους για τις πολιτικές της κυβέρνησης στην περίοδο της πανδημίας και  υλοποιούνται με άμεσες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ.

Η Αστυνομική αυθαιρεσία με  τις πλάτες της Κυβέρνησης και του κ. Χρυσοχοΐδη  έχει περάσει σε νέα φάση με τη στοχοποίηση δημοσιογράφων , πολιτών και διώξεις  αγωνιστών.

Ο Κυβερνητικός αυταρχισμός και οι πρόθυμοι που τον εφαρμόζουν στοχεύουν  να κρύψουν την εγκληματική ευθύνη της Κυβέρνησης για τους χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό και την διάλυση του συστήματος υγείας. Προσπαθούν   να περιορίσουν την  ελευθερία του λόγου,  την περιστολή των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και να εμφυσήσουν το φόβο στο λαό με την Αστυνομοκρατία.  Στόχος τους βέβαια να μετατρέψουν την επιδημιολογική κρίση σε ευκαιρία και κέρδη για το Κεφάλαιο.

Χρέος του Ελληνικού λαού, των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων είναι να αντισταθούμε στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, να προτάξουμε τείχος αντίστασης και να διεκδικήσουμε την προστασία και διεύρυνση των δημοκρατικών μας  δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ο Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας καλεί τον Δήμαρχο Λαρισαίων να πάρει ΤΩΡΑ πίσω την απόφαση απομάκρυνσης από το Δημοτικό ραδιόφωνο του Κώστα Σταυριανού.

Καλούμε την Ένωση Συντακτών να πάρει θέση για τις παρεμβάσεις στο ραδιόφωνο από την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας.

Δεν θα γίνει ανεκτή η φίμωση και η παρέμβαση ειδικά της Αστυνομίας στο έργο των δημοσιογράφων του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ενός ραδιοφώνου που μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονταν ως ένα πλουραλιστικό και ελεύθερο ραδιόφωνο.

Η Αστυνομοκρατία και  η λογοκρισία δεν θα περάσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ