ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δωρεά από τη ΔΕΥΑΛ ενός φορητού υπερηχοτομογράφου και τριών ηλεκτροκαρδιογράφων στο ΓΝΛ καθώς και δύο αναπνευστήρες και επτά μόνιτορ ελέγχου ζωτικών οργάνων ασθενών στο ΠΠΝΛ

Στα δυο Νοσοκομεία της Λάρισας βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όσο και στο Κουτλιμπάνειο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας συναντήθηκε με τους επικεφαλής των διοικήσεων των Ιδρυμάτων, των διευθυντών των ιατρικών υπηρεσιών, γιατρούς, εκπροσώπους των συλλόγων εργαζομένων κ.α.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά τη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που πραγματοποιήθηκε.

Ο κ. Καλογιάννης στις επαφές τους στα δυο Νοσοκομεία αναφέρθηκε επιγραμματικά στα συμπεράσματα της χθεσινής συζήτησης και τόνισε ότι ο Δήμος βρίσκεται εδώ για να στηρίξει το έργο των ανθρώπων της πρώτης γραμμής αλλά και να συζητήσουμε πως μπορούμε να οργανωθούμε καλύτερα ενόψει ενός πιθανού τρίτου κύματος.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, έθεσε για άλλη μια φορά θέματα που αφορούν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος αλλά και τη δυνατότητα χρησιμοποίησης ιδιωτικών δομών για τη στήριξη της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικά, στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, ο δήμαρχος Λαρισαίων μετέφερε στη διοίκηση το θέμα της επαναλειτουργίας του ΓΝΛ ως κανονικού Νοσοκομείο.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων στις επισκέψεις του συνοδεύονταν από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ και δημοτικό σύμβουλο κ. Δημ. Μαβίδη και τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΛ κ. Δημ. Σαββοργινάκη, αφού ως γνωστόν η ΔΕΥΑΛ συνεχίζει να στηρίζει τα δυο Νοσηλευτικά ιδρύματος.

Πιο συγκεκριμένα το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ, με πρόσφατη απόφαση του, προχωρά  σε δωρεά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου, κατόπιν εγγράφου αιτήματος της διοίκησής του, ενός φορητού υπερηχοτομογράφου και τριών ηλεκτροκαρδιογράφων. Επίσης με άλλη του απόφαση έχει δωρίσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, και πάλι κατόπιν αιτήματος της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, δύο αναπνευστήρες καθώς και επτά μόνιτορ ελέγχου ζωτικών οργάνων ασθενών. Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί άλλη μία δωρεά στο ΓΝΛ που αφορούσε σε 4 φορεία μεταφοράς ασθενών και δεκατρία αμαξίδια επίσης για την μεταφορά ασθενών τα οποία είχαν παραδοθεί το καλοκαίρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ