ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΝΝΙΟ ΜΟΡΡΙΚΟΝΕ (ΦΩΤΟ)

Εντυπωσιάζει η νέα πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής του σπουδαίου Έννιο Μορρικόνε, που μεταμορφώνει με δημόσιες τοιχογραφίες τις γωνιές της πόλης προσθέτοντας μία ακόμη στη συλλογή της.

Έτσι ολοκληρώθηκε η δημιουργία της νέας αφιερωματικής δημόσιας τοιχογραφίας “Nuovo Cinema Paradiso” προς τιμήν του σπουδαίου Ιταλού μαέστρου που έφυγε από τη ζωή, ενώ η δράση αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος με την ομάδα Urbanact.gr, τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Istituto Italiano di Cultura di Atene και αφιερώνεται ειδικά στη σύζυγο του Ennio Morricone, Maria Travia Morricone και στον σκηνοθέτη Giuseppe Tornatore.

Το πανέμορφο έργο υλοποιήθηκε από τον εικαστικό καλλιτέχνη Pupet, με τους Λαρισαίους να απολαμβάνουν τη δημιουργία του σε κτίριο της Μ. Αλεξάνδρου.

«Η ιδιαίτερη εικονογραφία της ταινίας, οι δονήσεις της μουσικής του Ennio Morricone και το συναίσθημα που πυροδοτεί η ίδια η ταινία που δεν παύει να λειτουργεί ευεργετικά ακόμα και σήμερα, αποτέλεσαν τη πηγή έμπνευσης για αυτή τη σύγχρονη δημιουργία με σκοπό όχι μόνο να τιμήσει το έργο των δύο σημαντικών δημιουργών αλλά και να τονίσει τις διαχρονικές αναφορές και αξίες της «υψηλής» τέχνης που εξακολουθούν να αποτελούν σημεία αναφοράς σύγχρονης αφήγησης και δημιουργίας», σημειώνουν τα μέλη του συλλόγου.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ