ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μέσω διαδικτύου τα κάλαντα στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου

Κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Γεννήσεως του Κυρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος π. Σπυρίδων-Αθανάσιος Σάσσαλος, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «η Γέννηση του Χριστού έφερε στη γη το μεγαλύτερο δώρο του Σαρκωθέντος Θεού, την ειρήνη, ενώ εμείς, το μεγαλύτερο δώρο που οφείλουμε να αντιπροσφέρουμε στον Κύριο είναι η μετάνοια μας».

Τα αναλόγια του Μητροπολιτικού Ναού κόσμησαν με την παρουσία τους οι καθηγητές της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, με επικεφαλής τον Διευθυντή αυτής κ. Ιωάννη Μαυρομάτη, ενώ προ της απολύσεως ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε σε Κλήρο και λαό, οι οποίοι συμμετείχαν στην Ακολουθία μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού της μητρόπολης, να έχουν την ευλογία του Γεννηθέντος Σωτήρος.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σε μια ιδιαίτερη συνθήκη λόγω κορωνοϊού χριστουγεννιάτικες ευχές και κάλαντα μέσω διαδικτύου δέχθηκε ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος.

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας τραγούδησαν τα κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές μαζί του, με τον κ. Ιερώνυμο να τους καλεί να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία, που σε μια δύσκολη περίοδο για όλους βοηθά στη μελέτη και ενισχύει την προσπάθειά τους για μάθηση.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ