ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ VOL 140

Με βαθύ το αίσθημα της προσωπικής ευθύνης και παλαμοκροτώντας μέχρι τελικής πτώσεως η εκπομπή χαιρετίζει την αταλάντευτη στάση του τρισμέγιστου υπουργού Υγείας που ξεκαθάρισε ορθά-κοφτά πως η κυβέρνηση έχει επιβραβεύσει κοινωνικά και συναισθηματικά τους ήρωες της διπλανής πόρτας, σε πείσμα των κακοπροαίρετων που επιμένων να ρωτούν για δώρο Χριστουγέννων και άλλες αηδίες.

Όχι να το κάνουμε σαφές από νωρίς ακροατή μου, που βάλθηκες να αναρωτιέσαι πως τη βγάζει υγειονομικός άνθρωπος, εξοντωμένος σωματικά και ψυχολογικά, μόνο με… παλαμάκια, αντί να πάρεις σκούπα και φαράσι για φασίνα του μπαλκονιού, που να δω που θα ακουμπήσεις ακαμάτρα για τα χειροκροτήματα.

Στα αποδέλοιπα ανεμελιά, α, και κάτι παραιτήσεις ανάξιες λόγου στο σινάφι μας, με κόσμο λέει που αντί βροχής επιμένει να πέφτει από τα σύννεφα για τις πιέσεις που δέχεται η δημοσιογραφία από Μαξίμου μεριά, που ο θεός να μας «κόβει» άρθρα και να τους δίνει χρόνια τους κυβερνώντες τους ανέμελους.

Σε λοιπά εορταστικά, click away και των γονέων, με την αγορά στα κάγκελα και τον καταναλωτή έντρομο δίχως δοκιμαστήρια, την ώρα που πωλητές-φωτορεπόρτερ προσπαθούν μέσω του click να μας πείσουν για το προϊόν, πριν πάρουμε away τα βουνά συμπούρμπουλοι με το μέτρο που μας βρήκε.

Ρεβεγιόν και λοιπές κοινωνικές συναναστροφές μήτε να το συζητάς γιατρέ μου, σβήσε-γράψε η λίστα με τους εννιά εκλεκτούς, αγωνία για το τι θα πούμε στη θεία Ορτανσία και τη συμπεθέρα που μας υποχρέωσε πέρσι με κείνη τη γουρουνοπούλα και να δεις που στο τέλος θα μαζευτούμε τρεις-τέσσερις και θα φάμε για εννιά για να’μαστε στο κλίμα.

Κουκλάκια ζωγραφιστά όλοι μας με το άνοιγμα των κομμωτηρίων, άλλη αίσθηση η ατομική άθληση με το μαλλί στην πένα, όσο για τη βόλτα από καθιστικό σε κουζίνα και πίσω δεν έχω λόγια, που το πάμε από τοίχο σε τοίχο σαν τις μοκέτες και χαιρόμαστε και από πάνω που γλυτώσαμε το κακό το μάτι, με την ανταύγεια έτοιμη για νέες περιπέτειες και ξεσαλώματα μέχρι τη βεράντα για το χειροκρότημα που λέγαμε.

Με τούτα και με κείνα φύγαν μαζί με τα χριστουγεννιάτικα για τα βαφτιστήρια και κάτι τσουρέκια, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα φτάσει τι στον προορισμό του με τις μεταφορικές γιατρέ μου, μην ντροπιαστούμε χρονιάρες μέρες που όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν ρολόι…

Α, και παρεμπιπτόντως, πριν ευχηθώ καλές γιορτές και καλή λευτεριά, ιδέες και… προσκλήσεις για πάρτι-μασκέ μήτε να ακούσω ναι;

Σε αναμονή των εμβολιασμών του πολυχρονεμένου μας και της γνωστής υπέρκομψης (αναμεταδίδω με φωτο η σχιζοφρενιασμένη εκπομπούχα γιατρέ μου!) πάμε τραγούδι και στα πλατό της εκπομπής αγαπημένος Ν. Παπάζογλου. Από τον δίσκο του «ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΠΑΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΥΡΟΥΔΑ» ακούμε «ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΟΥ»

Καλά να περάσουμε και πολλές ευχές σε όλους…

ΧΙΚ FM

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ