ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 62 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Διοργανώνεται την Κυριακή από το τοπικό παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την πόλη και τους καλλιτέχνες της από την Τοπική Διοικητική Επιτροπή του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, που στο πλαίσιο των δράσεων της διοργανώνει μεγάλη διαδικτυακή συναυλία με τη συμμετοχή 62 καλλιτεχνών, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, στις 7.00 το απόγευμα.

Με αφορμή την εκδήλωση παραχωρήθηκε το πρωί της Πέμπτης συνέντευξη τύπου στον χώρο του θεάτρου «Κ. Τσιάνος», στον Μύλο του Παππά, με τους διοργανωτές να αναφέρονται στη δράση, που έχει τον τίτλο: «Ανάγκη δική μας και δική σας… Η Τέχνη να συνεχίζει να δίνει κουράγιο και δύναμη!».

«Ο τίτλος της συναυλίας συμπυκνώνει και το περιεχόμενό της», ανέφεραν οι διοργανωτές, ανακοινώνοντας πως η εκδήλωση θα μεταδοθεί την τρίτη μέρα των Χριστουγέννων από το κανάλι του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στο YouTube. (https://www.youtube.com/channel/UCfnc0XV9WsYEmAu68477PlQ) και θα έχει την μορφή μαγνητοσκοπημένων βίντεο από μουσικούς της πόλης, ενώ από την ώρα που θα ανέβει (27/12/2020 στις 7.00 μ.μ.) είναι στην διάθεση όποιου θέλει να την παρακολουθήσει. Επίσης τις μέρες που θα ακολουθήσουν θα ανεβαίνουν αποσπάσματα της συναυλίας και στην σελίδα του παραρτήματος στο Facebook. (https://www.facebook.com/pmsparartimalarissas)

«Για πρώτη φορά είμαστε άνεργοι σε μια περίοδο που όλες τις άλλες χρονιές είχαμε το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας. Από τον Μάρτιο και μετά όλος ο κλάδος ζει με την αβεβαιότητα και την αγωνία για το μέλλον της δουλειάς μας. Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μας, υποχρέωσαν την κυβέρνηση να κάνει παραχωρήσεις. Σε καμία περίπτωση η στήριξη αυτή δεν επαρκεί.

Δεν περιμέναμε, δεν θα περιμένουμε, συντονιστήκαμε και παλέψαμε. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε! Σκοπός του αγώνα: Η ζωή και η τέχνη μας στο ύψος των δυνατοτήτων του αιώνα μας. Η συναυλία μας αποτελεί στήριγμα και ανάγκη για όλους τους συναδέλφους και την αφιερώνουμε στους ήρωες της καθημερινότητας: Τους νοσηλευτές, τους ντελιβεράδες, τους σερβιτόρους, τους εργαζόμενους σε τόσους και τόσους κλάδους που πλήττονται. Ενώνουμε τις φωνές και τις μελωδίες μας με ένα λαό που δεν το βάζει κάτω και αγωνίζεται», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τύπου, με τα μέλη του Παραρτήματος Λάρισας να στέλνουν μήνυμα διεκδίκησης ως εξής:

– Διεκδικούμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ειδικά για αυτή την κρίσιμη στιγμήπου ζούμε είναι αναγκαία η επίταξη των ιδιωτικών Νοσοκομείων και των ιδιωτών Γιατρών, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ.

– Διεκδικούμε να εξασφαλιστεί η επιβίωση όλων μας, χωρίς εξαιρέσεις, για να μη γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω στα συλλογικά και ατομικά δικαιώματά μας.

– Διεκδικούμε να αμειβόμαστε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας για να μπορούμε να ζήσουμε από αυτήν, καθώς και το δικαίωμα μας στον ελεύθερο χρόνο. Στη ζωή μας!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της διαδικτυακής συναυλίας παρέχεται η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης του ταμείου λειτουργίας και αλληλεγγύης του παραρτήματος, προκειμένου να εξασφαλισθεί η στήριξη καλλιτεχνών που έχουν σοβαρό πρόβλημα με ανεξόφλητους λογαριασμούς αλλά και τρόφιμα, ενώ για τον σκοπό αυτό στην περιγραφή της παραγωγής στο YouTube θα υπάρχει η δυνατότητα εθελοντικής οικονομικής συνεισφοράς (ηλεκτρονικά ή κατάθεση) σε τραπεζικό λογαριασμό, με όποιο ποσό επιλέγει ο καθένας.

Στη συναυλία συνυπάρχουν η Hip – Hop παραγωγή με το λαϊκό και το ρεμπέτικο, τα κομμάτια μεγάλων Ελλήνων συνθετών με την η εναλλακτική σκηνή και το παραδοσιακό, ενώ οι διοργανωτές ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες που με μεράκι ετοίμασαν τα βίντεό τους, τον Θ. Κοπαρανίδη για την εθελοντική προσφορά στο μοντάζ, τη διοίκηση του Θεσσαλικού Θεάτρου για την παραχώρηση του χώρου της συνέντευξης τύπου και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας που προβάλει και στηρίζει την πρωτοβουλία.

Τα κείμενα και η επιμέλεια της παραγωγής είναι της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του Παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ