ΧΡΙΣΤΟΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Η Γέννηση του Θεανθρώπου στέλνει το μήνυμα της αγάπης
Η κοινωνία διανύει μία περίοδο εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών. Αμέτρητοι άνθρωποι χάνονται κάθε μέρα από την πανδημία, από πολέμους, από ανεργία, από ανέχεια. Οι διαιρέσεις, οι εντάσεις και οι συγκρούσεις ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα.

Η συμφιλίωση απειλείται διαρκώς από τον εγωκεντρισμό με τις διάφορες εκφάνσεις του, το πείσμα, την οργή, την εκδικητικότητα.

Μέσα στις απειλές των πολέμων, τη δυστυχία της φτώχειας και της προσφυγιάς, τις απειλές των τρομοκρατών και την απολυταρχία των ισχυρών του κόσμου, η γιορτή των Χριστουγέννων βρίσκει φέτος τον κόσμο μας να διανύει μία πορεία χωρίς φως, αφού τα γκρίζα σύννεφα της πανδημίας σκιάζουν τις πόλεις και τα χωριά σε όλο τον πλανήτη και να βρίσκεται σε απόγνωση για το αύριο. Τα σπουδαία επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας που αναστατώνουν χώρες και λαούς και θα έπρεπε να λειτουργούν προς όφελός τους,  πολλές φορές προκαλούν έκρηξη αντιθέσεων, απέναντι στην οποία, από ένα σημείο και πέρα,  μοιάζουν και τα ίδια αδύναμα.

Ο σαρκωθείς Υιός του Θεού, ο Ιησούς Χριστός, έζησε ανάμεσά μας με ΑΓΑΠΗ. Παρηγόρησε τους πονεμένους και θλιμμένους, έθρεψε τους πεινασμένους, πλησίασε τους αμαρτωλούς όχι για να τους καταδικάσει, αλλά για να τους σώσει. Και η εντολή που άφησε, ήταν η εντολή της ΑΓΑΠΗΣ. Ταύτα εντέλλομαι υμίν, ίνα αγαπάτε αλλήλους.  Ως Χριστιανοί λοιπόν, ας γιορτάσουμε πραγματικά Χριστούγεννα, ζώντας με αγάπη προς τους άλλους.

Λίγες μέρες πριν από τη Γέννηση του Χριστού και στην εκπνοή μιας χρονιάς με πολλαπλές προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα για την ανθρωπότητα, με μια καθημερινότητα δύσκολη για όλους, η ανάγκη να δούμε τις γιορτές σαν σημείο επανεκκίνησης, σαν αφετηρία και εφαλτήριο για ένα άλμα προς το μέλλον, είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά. Η γέννηση του Θεανθρώπου στέλνει το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της πίστης στις καρδιές των ανθρώπων.

Ευχόμαστε  και ελπίζουμε  μαζί με την Γέννηση του Χριστού, να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στις καρδιές μας. Να αφήσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων να φέρει την ευτυχία.

Οφείλουμε να στηριχθούμε στην αγάπη και στο ήθος που μας χαρακτηρίζει ως Έλληνες. Να ενστερνιστούμε τα πραγματικά μηνύματα των Χριστουγέννων, αυτά της ειρήνης, της αλληλοβοήθειας, του αλληλοσεβασμού. Να προσπαθήσουμε για το καλύτερο .

Να αλλάξουμε στάση ζωής και να αποκτήσουμε εξωστρέφεια. Να δείξουμε στοργή, αγάπη, συμπόνια. Να μην υποκύψουμε στους πειρασμούς της καθημερινότητας. Να γίνουμε πραγματικοί άνθρωποι.

Στην πρόκληση για αντίσταση στις πολύπλευρες μορφές σκλαβιάς του πνεύματος και της καταδυνάστευσης της ελευθερίας των ανθρώπων, ας είμαστε ανοικτοί. Ας γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα πιο ουσιαστικά. Ας ξεχειλίσει από τις καρδιές μας ένας ψίθυρος γιορτινός.

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας στον καθένα σας ξεχωριστά και στις οικογένειες σας, οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων  να είναι για όλους η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου, να σηματοδοτήσουν το ξεπέρασμα της κρίσης και τη νέα αρχή, στην οποία θα ενσαρκώνεται το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων για την επί γης Ειρήνη και Aνθρώποις Ευδοκία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΛΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ