ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΡΧΑΙΟ STREET FOOD ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ, ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑ ΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ

Οι εργασίες συνεχίζονται ώστε να διατηρηθεί άθικτο το μνημείο, το οποίο βρίσκεται σε ένα σημείο που επισκέπτονται πάρα πολλοί τουρίστες κάθε χρόνο

Παγκόσμιο θαυμασμό προκάλεσε η αποκάλυψη ενός είδους αρχαίου street food, στην Πομπηία. Το θερμοπωλείο που αποκαλύφθηκε από τους αρχαιολόγους είναι διακοσμημένο με πολύχρωμες παραστάσεις, σε εξαιρετική κατάσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπεύθυνων του αρχαιολογικού χώρου, το Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020.

pompei1.png
Copyright: Twitter/Pompeii Sites

Ανάμεσα στις παραστάσες βρίσκεται μια Νηριίδα καθήμενη σε θαλάσσιο άλογο. Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν επίσης ζώα, ζωγραφισμένα σε έντονα χρώματα, κυρίως πουλερικά και φαίνεται ότι οι πάπιες που απεικονίζονται καταναλώνονταν με κρασί ή ζεστά ποτά. Ανάμεσα στις παραστάσεις βρέθηκαν και υπόλοιπα τροφίμων τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για τις γαστρονομικές συνήθειες της Πομπηίας, τη στιγμή της έκρηξης του Βεζούβιου, το 79 μ.Χ.

pompei2.png
Copyright: Twitter/Pompeii Sites

Κοντά στο θερμοπωλείο βρέθηκαν επίσης μια πηγή και ένα πηγάδι καθώς και ανθρώπινα οστά, ανάμεσα στο οποία και ενός άνδρα 50 περίπου ετών, δίπλα σε ένα παιδικό κρεβάτι. «Το σημείο δείχνει να έχει εγκαταλειφθεί αιφνιδιαστικά από τους ιδιοκτήτες του. Αλλά είναι πιθανόν κάποιος, ίσως ο πιο ηλικιωμένος, να έμεινε εκεί και να χάθηκε κατά την πρώτη φάση της έκρηξης του ηφαιστίου, την στιγμή που έπεσε το ταβάνι», εξήγησε ο κ. Osanna σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ANSA.

ethnos.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com