Ο ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ, Ο ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΤΙΣ «ΚΟΥΡΕΥΕΙ»

Ανακοίνωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Τελικά οι πολίτες και οι επαγγελματίες έμειναν (για άλλη μια φορά) με την προσμονή της διευκόλυνσης, μέσω ρύθμισης των οφειλών τους προς τους Δήμους, σε 120 δόσεις. Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος διαφήμιζε επί μέρες ότι πρόκειται να καταθέσει ρύθμιση για αποπληρωμή οφειλών προς τους Δήμους με 120 μηνιαίες δόσεις, ήρθε ο υπουργός οικονομικών κ. Σκυλακάκης και τις «κουρεύει».

Ταυτόχρονα ορίζει πολύ περιορισμένο το χρόνο δημιουργίας των οφειλών, καθιστώντας έτσι την ρύθμιση άνευ αντικειμένου.

Τώρα για ποιο λόγο ο ένας υπουργός φέρνει ρυθμίσεις στη βουλή και ο άλλος τις ακυρώνει αυτό είναι ένα ερώτημα. Είτε υπάρχει πλήρης ασυνεννοησία στο επιτελικό κράτος της Ν.Δ., είτε ο καθένας κάνει ότι θέλει αρκεί να προβάλει τον εαυτό του, αδιαφορώντας για την κατάληξη του θέματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος διαφημίζει τα μέγιστα και τελικά κάνει τα ελάχιστα. Για παράδειγμα, οι χειρισμοί στο θέμα της κάλυψης των υποχρεώσεων των Δήμων προς τρίτους όπου η επιχορήγηση έγινε τελικά δάνειο.

Τα επικοινωνιακά τρικ που χρησιμοποιεί ο υπουργός Εσωτερικών έχουν εξοργίσει τους Δημάρχους όλης της χώρας, με τελευταίο αυτό με την  έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων για την κάλυψη επιπρόσθετων δαπανών που σχετίζονται με τον κορωνοΐο, όπου έφθασε στο σημείο να χρησιμοποιεί τις τακτικές χορηγήσεις και να τις βαφτίζει έκτακτες.

Η επικοινωνιακή προσπάθεια του κ. Θεοδωρικάκου να επιδείξει φιλοαυτοδιοικητικό προφίλ, δεν πείθει πια κανέναν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ