ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η «ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου άφησε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (σ.σ. OPEN, 26/12), χαρακτηρίζοντας «πιθανό» το σενάριο και προσθέτοντας πως το άνοιγμά τους αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, δίχως μάλιστα να παραλείψει να τονίσει ότι θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά.

Τουλάχιστον… «σχιζοφρενής» αυτοδιαγνώστηκε ο Λαρισαίος, που παρακολουθώντας πρόσφατα ειδική συνεδρίαση του ΔΣ του δήμου Λαρισαίων για την πανδημία άκουσε από τα πλέον επίσημα χείλη-αυτά των υγειονομικών και των καθηγητών λοιμωξιολογίας-να περιγράφουν τρίτο κύμα κορωνοϊού αμέσως μετά τις γιορτές, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για μια ήδη επιβαρυμένη πόλη όπως είναι η Λάρισα.

«Με τα επιστημονικά δεδομένα και τους ειδικούς να σημειώνουν σε κάθε ευκαιρία τη “δυναμική” των μικρών ηλικιών ως φορείς μετάδοσης του ιού με ποια λογική οι κυβερνώντες εξετάζουν ένα τέτοιο σενάριο;» αναρωτήθηκε και με το δίκιο του ο θορυβημένος αναγνώστης μας.

«Ευτυχώς δηλαδή που το δήλωσε ο Πέτσας, γνωστή άλλωστε η εγκυρότητά του όταν μας κατακεραύνωνε πως αποκλείεται περίπτωση νέου lockdown για τη χώρα για να διαψευσθεί πανηγυρικά ελάχιστα 24ωρα αργότερα», αυτο-καθησυχάστηκε τελικά ο ίδιος!

Ε.Π.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ