ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΨΑΡΑΔΕΣ

Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου Αγιοκάμπου – Η αντίδραση του Κυνηγετικού Συλλόγου Συκουρίου που συζητήθηκε

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για κυνηγούς και ψαράδες οι οποίοι τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας μπορούν πλέον να επιδίδονται στην αγαπημένη τους ασχολία αυστηρά στα όρια της Π.Ε. που ανήκουν, μετά την άρση των περιορισμών που αποφασίστηκε, ενώ η απόφαση ισχύει μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε πως το ψάρεμα και το κυνήγι επιτρέπονται με τη συμμετοχή μέχρι δύο ατόμων και την αποστολή του αριθμού 6 στο 13033, πάντα εντός των ορίων της περιφερειακής τους ενότητας, ενώ για τους ψαράδες εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί κυκλοφορίας σκαφών όπως και η ερασιτεχνική αλιεία με σκάφος.

Αντίστοιχα ειδικά για τους κυνηγούς θα πρέπει να τονισθεί πως επιτρέπεται να κινηθούν μόνον εντός των ορίων του νομού ακόμη και αν διαθέτουν γενική άδεια.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ

Γνωρίζουμε ότι από 25 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06:00 έως και τις 07 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 στα πλαίσια του περιορισμού της κυκλοφορίας σύμφωνα με άρθρο 3 του (ΦΕΚ 5726/24- 12-2020) ισχύει: Από τις 5.00 έως τις 22.00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για αλιεία υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

– Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

– Συμμετοχή μέχρι και δύο (02) ατόμων αλιέων για λόγους ασφαλείας.

– Εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας (Μάσκες – αποστάσεις κλπ).

Σημειώνεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις και περιορισμοί κυκλοφορίας σκαφών και η ερασιτεχνική αλιεία με σκάφος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Σ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ

Σε τοπικό επίπεδο αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκάλεσε ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Συκουρίου που διαμαρτυρόμενο για τις απαγορεύσεις ενημέρωσε τα μέλη του πως  μετά από απόφαση του Δ.Σ. αναστέλλει τη συμμετοχή των μελών του από τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, τα συνεργεία για τη συλλογή δειγμάτων αλεπούς για την επιτήρηση της λύσσας καθώς επίσης και από τις συλλογές δειγμάτων για τη γρίπη των πτηνών Η5Ν1 και άλλα μολυσματικά νοσήματα.

Περιγράφοντας ως «ρατσιστική, ιδεοληπτική και στοχοποιημένη επίθεση από την Κυβέρνηση» την απόφαση για την απαγόρευση του κυνηγιού ο σύλλογος επέμεινε στην άρση της προτείνοντας μετακινήσεις εντός του κάθε νομού, με τον χριστουγεννιάτικο μποναμά να γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό από όλους.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ