Στη δημοφιλή πλατφόρμα ψηφισμάτων των πολιτών “Avaaz” κατέφυγαν απλοί πολίτες και ακροατές του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας, που με αφορμή την απομάκρυνση του ραδιοφωνικού παραγωγού Κ. Σταυριανού απευθύνουν κάλεσμα για ανάκληση της απόφασης, σημειώνοντας πως παραλήπτες του σχετικού ψηφίσματος είναι η δημοτική αρχή, η παράταξη Συμπαράταξη Λαρισαίων και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας.
Για να δείτε τη σχετική ανάρτηση και αν θέλετε να ψηφίσετε πατήστε ΕΔΩ
Το ψήφισμα με τίτλο «Λογοκρισία στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας» έχει συγκεντρώσει ήδη 544 υπογραφές, ενώ στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:
«O κ. Κώστας Σταυριανός, στην εκπομπή του στο Δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας «Τέρμα τα νάζια» στις 17 Δεκεμβρίου, άσκησε κριτική στην Ελληνική Αστυνομία και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παίρνοντας αφορμή από το γνωστό περιστατικό με τον αστυνομικό που κατέστρεψε μια ανθοδέσμη που κατατέθηκε στη μνήμη του δολοφονηθέντος Αλέξη Γρηγορόπουλου έκανε λόγο για την αστυνομική βία που έχει αυξηθεί επί ημερών Χρυσοχοΐδη και προβληματίζει έντονα κάθε δημοκράτη πολίτη της χώρας.
Η κριτική του προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας που μέσω του πρόεδρου της Θανάση Νταβούρα ζήτησε την παρέμβαση του δημάρχου Λαρισαίων.
Η δημοτική αρχή εισακούοντας το κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας προχώρησε ένα βήμα παρακάτω απομακρύνοντας τον μουσικό παραγωγό ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση της: “επέλεξε να καταχραστεί της φιλοξενίας, μετατρέποντάς τη αυθαίρετα σε εκπομπή πολιτικού σχολιασμού και μάλιστα αξιοποιώντας το μικρόφωνο ενός δημόσιου μέσου, για ένα μονόλογο προβολής των προσωπικών του απόψεων για την Ελληνική Αστυνομία”.
Ως πολίτες και ως ακροατές του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας αναρωτιόμαστε:
Από πότε οι μουσικοί παραγωγοί χρειάζονται ειδική άδεια για να κάνουν κάποιο πολιτικό σχόλιο;
Από ποιον/α παίρνουν αυτή την άδεια;
Ποιο είναι το φάσμα των απόψεων που επιτρέπεται να ακουστούν στο δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας;
Γιατί δεν αρκέστηκε η δημοτική αρχή στο να διαχωρίσει τη θέση της μέσω μιας ανακοίνωσης;
Ακόμα και αν η Δημοτική Αρχή δεν συμμερίζεται τις απόψεις του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού παραγωγού η απομάκρυνση του αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου.
Καλούμε τη δημοτική αρχή, την παράταξη Συμπαράταξη Λαρισαίων και το δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας να ανακαλέσουν αμέσως την αυταρχική αυτή απόφαση και να αποδείξουν έστω και την τελευταία στιγμή ότι δεν θεωρούν την ελευθερία του λόγου δικαίωμα αλά καρτ γι’ αυτούς και τους ομοϊδεάτες τους αλλά αντίθετα ένα αγαθό για όλους και για όλες μας».
Ε.Π.