«ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΧΥΔΑΙΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν.Λ. ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ Η ΕΙΝΚΥΛ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

«Λέμε όχι στις χυδαίες αυθαιρεσίες και στις επιδιώξεις υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας», ήταν το μήνυμα των υγειονομικών που το πρωί της Δευτέρας πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αυλή του νοσοκομείου με πρωτοβουλία της ΕΙΝΚΥΛ.

Καταγγέλλοντας τόσο την στάση της κυβέρνησης, την 5η ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου που «εκμεταλλεύονται την πανδημία ως ευκαιρία για να προωθήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της υγείας και αποδόμησης του ΕΣΥ», όσο και την μετατροπή του υποστελεχωμένου ΓΝΛ σε νοσοκομείο σχεδόν μίας νόσου, της COVID-19, οι υγειονομικοί απαίτησαν την επιστροφή των τμημάτων Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Παιδοχειρουργικής που μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και την αποκατάσταση της λειτουργίας του Χειρουργικού Τομέα του ΓΝΛ.

«Η απόπειρα μετακίνησης χειρουργών, αναισθησιολόγων και χειρουργικού έργου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας είναι τουλάχιστον ύποπτη», επανέλαβαν τα μέλη της ΕΙΝΚΥΛ, ενώ όσον αφορά στις διεκδικήσεις οι υγειονομικοί σημείωσαν τα εξής:

«Καλούμε την κυβέρνηση, την διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ και την διοίκηση του Γ.Ν.Λ να εγκαταλείψουν τις επικίνδυνες επιστημονικά, κοινωνικά και ηθικά επιδιώξεις υποβάθμισης ή και κλεισίματος ενός ιστορικού και ανταγωνιστικού νοσοκομείου.

Να επιστρέψουν άμεσα τα Τμήμα Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Παιδοχειρουργικής στο Γ.Ν.Λ και να αποκατασταθεί πάραυτα η λειτουργία του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου, όπως είχε δεσμευθεί η Διοίκηση του Γ.Ν.Λ.

Να εφαρμοστεί στο Γ.Ν.Λ ό,τι ισχύει προσωρινά για τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ σε εθνικό επίπεδο.

Δεν θα επιτρέψουμε την αλλαγή του χαρακτήρα και την περαιτέρω απαξίωση του Γ.Ν.Λ.

Δεν θα επιτρέψουμε στους αυθαίρετους, αιρετούς και μη, τους υπηρετούντες ιδιωτικά συμφέροντα και την κερδοφορία τους να  συνεχίσουν να ασχημονούν στο σώμα του Γ.Ν.Λ.».

Η μαζική κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ολοκληρώθηκε με τη συμβολική κατάληψη της 31ης Αυγούστου, με τους υγειονομικούς να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να μπει φραγμός στην υποβάθμιση του ΕΣΥ και του Γενικού Νοσοκομείου.

Δείτε εδώ δηλώσεις των εκπροσώπων των υγειονομικών και στιγμιότυπα από τη συμβολική κατάληψη:

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ