ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ;

Ο Μ. Χαρακόπουλος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ ο οποίος τόνισε ότι οι καθυστερήσεις υπάρχουν λόγω φόρτου στο υποκατάστημα της Λάρισας εξαιτίας του “Ιανού”

Τη διαβεβαίωση ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καταστεί το συντομότερο δυνατή η πληρωμή των αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν, από τον παγετό του Μαρτίου, δενδρώδεις καλλιέργειες στη Θεσσαλία έλαβε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δούκα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από διαμαρτυρίες παραγωγών των οποίων η σοδειά καταστράφηκε, είχε συνάντηση με την ηγεσία του ΕΛΓΑ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που του παρείχε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, η καθυστέρηση στην αποζημίωση για τον παγετό του Μαρτίου οφείλεται στον μεγάλο φόρτο εργασίας του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, λόγω της προτεραιότητας που δόθηκε στη διευθέτηση των αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας “Ιανός” στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων.

Εφάπαξ εξόφληση

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εκτός της ταχύτερης καταβολής των αποζημιώσεων ζήτησε αυτές να εξοφληθούν εφάπαξ στο 100% -και όχι με τη διαδικασία που καθιερώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ με την τμηματική καταβολή τους. Ο κ. Δούκας δεσμεύτηκε ότι με βάση τα διαθέσιμα υπόλοιπα του Οργανισμού η πληρωμή μπορεί να γίνει στο 100% του ποσού της αποζημίωσης.

Ψηφιακός εκσυγχρονισμός ΕΛΓΑ

Ο κυβερνητικός βουλευτής, με αφορμή τις καθυστερήσεις στην αποζημίωση των παραγωγών, επέμεινε στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών ψηφιακού εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην καταγραφή των ζημιών και την εξατομίκευση των αποζημιώσεων. Επ’ αυτού, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τον κ. Χαρακόπουλο  ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μετάβαση του ΕΛΓΑ στην ψηφιακή εποχή, ξεκινώντας με την ψηφιακή εκτίμηση, έργο που έχει ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ. Όπως ειπώθηκε «η ψηφιακή εκτίμηση θα σημάνει τη σημαντική βελτίωση της ταχύτητας, της ακρίβειας και της δικαιοσύνης των αποζημιώσεων και στόχος είναι η πιλοτική εφαρμογή της στο τέλος του 2021».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ