ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…

Πυκνώνουν στον Τύρναβο οι αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής αφού όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η συνέχιση της πραγματοποίησης των συνεδριάσεων δια περιφοράς που βολεύει τη δημοτική αρχή δημιουργεί πλέον μείζονα ζητήματα δημοκρατίας και λειτουργίας του δήμου.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν δεν είναι δυνατόν ένας δήμος του μεγέθους και της ιστορίας του Τυρνάβου να φιμώνει την αντιπολίτευση τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων στο νομό (Λάρισα, Αγιά, Ελασσόνα, Κιλελέρ, Φάρσαλα) αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας στις συνεδριάσεις του δ.σ. και της Ο.Ε..

Ηδη για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη είχε αναφερθεί ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης το καλοκαίρι στην τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Εμμανουήλειο. Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης σε ένδειξη δεν παίρνει μέρος στη συζήτηση θεμάτων των δια περιφοράς συνεδριάσεων.

Ανάλογο αίτημα έχει καταθέσει προ καιρού και ο ανεξάρτητο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Χρ. Μάμμος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Συν Πολιτεία και πρώην δήμαρχος Π. Σαρχώσης με κείμενο της παράταξης ζήτησε να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες της τεχνολογίας για την πραγματοποίηση συνεδριάσεων που θα επιτρέπουν τον διάλογο αλλά και τον έλεγχο της δημοτικής αρχής, ενώ και ο επικεφαλής της Πόλης που Θέλουμε Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι δεν κρύβει τις ενστάσεις του για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις, και αφήνει να εννοηθεί ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την άσκηση πίεσης στο προεδρείο ώστε να σταματήσει αυτή την πρακτική.

Αναφορικά με την Οικονομική Επιτροπή και με δεδομένο ότι για τη σημερινή συνεδρίαση η πρόσκληση και τα θέματα δόθηκαν στα μέλη την Πέμπτη παραμονή Χριστουγέννων μέλη της επιτροπής χαρακτήριζαν απαράδεκτο το γεγονός εν μέσω εορτών και χωρίς να υπάρχει ενδιάμεσα εργάσιμη ημέρα ο πρόεδρος και τα μέλη της πλειοψηφίας στην επιτροπή να προχωρούν σε συνεδρίαση αναγκάζοντας την αντιπολίτευση να ενημερωθεί μέσα στις αργίες για τα θέματα που θα συζητηθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ