ΝΑΝΣΥ ΚΟΥΡΟΥΠΗ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αφιέρωμα στην marketing manager του Fashion City Outlet στη Λάρισα και επιχειρηματία

Η Νάνσυ Κουρούπη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα, και όταν την ρωτήσεις μιλά με περηφάνεια για τις Μικρασιατικές της καταβολές και με αγάπη για το μικρό χωριό των παππούδων της, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας.

Μεγάλωσε, όπως της αρέσει να διηγείται, σκαρφαλώνοντας σε δέντρα και βράχους τότε που όλα ήταν πιο αθώα, πιο ρομαντικά και τα παιδιά έπαιζαν με ασφάλεια στους δρόμους, τα βουνά και τις πλατείες. Το ίδιο θα ήθελε να μπορούν να ζήσουν και τα δικά της παιδιά, ο Βασίλης και η Βιβιάνα, 7 και 4 ετών αντίστοιχα. Να ζήσουν την ανεμελιά, τις σκανδαλιές, το παιχνίδι, την φύση και την αγάπη για αναζήτηση και εξερεύνηση.

Εξερευνώντας και αυτή τους δικούς της ορίζοντες ήρθε για σπουδές το 2000 στη Λάρισα, την αγάπησε βαθιά και έγινε κομμάτι της ζωής της! Ταυτόχρονα με τις σπουδές της στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός του περίφημου FRESH Radio της Πλατείας Εβραίων, για περίπου 2 χρόνια, ενώ ασχολήθηκε για ένα διάστημα και με την τηλεόραση, όπου παρουσίαζε lifestyle εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή στο Θεσσαλικό TRT.

Καινοτόμος και πρωτοπόρος από την φύση της, δεν φοβήθηκε ποτέ να τολμήσει και να πάρει ρίσκα. Το 2002, η Νάνσυ Κουρούπη ήταν η πρώτη και μοναδική γυναίκα DJ της Λάρισας, παίζοντας καθημερινά σχεδόν μουσική, στο ιστορικό πλέον Wine Bar AXOURI, της οδού Απόλλωνος.

Συνεχίζοντας να παίρνει ρίσκα στη ζωή της, το 2010 φεύγει από την Αθήνα και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) όπου εργαζόταν, για να έρθει ως Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Πωλήσεων στη Λάρισα και στην (γνωστή σε όλους μας) εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. Εκεί, αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την οργάνωση των Πωλήσεων σε Β2Β επίπεδο και παράλληλα την στρατηγική προώθηση και προβολή της νεοσύστατης τότε υπηρεσίας ηλεκτρονικών διοδίων eway.

Τον Ιούνιο του 2018 ανέλαβε το πολύ σημαντικό, και ιδιαιτέρως απαιτητικό project, της οργάνωσης, διαχείρισης και στρατηγικής ανάπτυξης, σε επίπεδο Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, του πρώτου εκπτωτικού κέντρου της Θεσσαλίας, του Fashion City Outlet, στη Λάρισα. Με την καθοριστική συμβολή της, το Fashion City Outlet προσέλκυσε πάνω από 2.000.000 επισκέπτες μέσα στους πρώτους 14 μήνες λειτουργίας του και πλέον έχει γίνει σημείο αναφοράς για όλη τη Θεσσαλία.

Επαγγελματικά, έχει να επιδείξει μια σπουδαία πορεία αναλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις ευθύνης, ως στέλεχος σε πολύ γνωστές εταιρείες, ελληνικές και πολυεθνικές. Με συνολική εμπειρία 16 και πλέον χρόνων σε επιχειρήσεις διαφόρων επιχειρηματικών κλάδων, διαθέτει ένα πολύ ισχυρό επαγγελματικό υπόβαθρο στην οργάνωση, τη διαχείριση και τον στρατηγικό σχεδιασμό πλάνων μάρκετινγκ, branding, πωλήσεων, επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Πολύπλευρη, πολυτάλαντη και ιδιαιτέρως επικοινωνιακή αναζητά συνεχώς νέους τρόπους να εκφράσει την δημιουργικότητά της. Έτσι, το 2012, μετά και την ολοκλήρωση με διάκριση αριστείας, των σπουδών της στην ΑΣΠΑΙΤΕ του Βόλου, αποφασίζει να ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων, στην οποία ανακαλύπτει, όπως μας λέει, ένα νέο, μαγικό κόσμο, προσφοράς και αλληλεπίδρασης.

Είναι πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας διδάσκουσα Κολλεγίων, πιστοποιημένη από τον ΟΑΕΔ Εισηγήτρια Σεμιναρίων/Εκπαιδεύσεων και πιστοποιημένη από τον ΕΟΠΠΕΠ Εκπαιδευτικός Ενηλίκων. Τον ελεύθερο της χρόνο, διδάσκει Μάρκετινγκ σε μαθητές κολλεγίου στο ICBS Business College στη Λάρισα, είναι εισηγήτρια σε διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια, ενώ εργάζεται εθελοντικά σε εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων και προγράμματα mentoring, σε συνεργασία με ελληνικούς και ξένους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς.

Πρόσφατα η Νάνσυ Κουρούπη πρόσθεσε άλλη μια ιδιότητα, την επιχειρηματική, στη φαρέτρα της και στον αρκετά μακρύ κατάλογο των δραστηριοτήτων της, καθώς εδώ  και λίγους μήνες είναι συνιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Salina Premium Residences Volos (www.salina-volos.gr), ενός ξενοδοχείου που βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου και δημιουργήθηκε με πολλή αφοσίωση και μεράκι!

Κλείνοντας την κουβέντα μας, δηλώνει «Θεσσαλή κατ’ επιλογή» και μας εξηγεί πως ευγνωμονεί την μοίρα και την πορεία της ζωής που την έφερε και πάλι εδώ, αυτή τη φορά «νύφη στη Θεσσαλία», όπως μας λέει γελώντας. Στον Βόλο γνώρισε, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Γιώργο Παγάνη, ο οποίος έχει καταγωγή από τον Πλαταμώνα, και έχουν φτιάξει μαζί μια πολύ όμορφη οικογένεια. Στον ελεύθερο χρόνο με την οικογένειά της, τους αρέσει να κάνουν ταξίδια και καθώς και η Νάνσυ και ο σύζυγος της αγαπούν την ιστιοπλοΐα και είναι διπλωματούχοι ιστιοπλόοι, προσπαθούν να περάσουν και στα παιδιά τους, την αγάπη τους για την θάλασσα.

Το μότο της ζωής της παραμένει, όπως λέει, το ίδιο από τα παιδικά της χρόνια, είναι κάτι που έλεγε η γιαγιά της, και καλεί/προσκαλεί όλους να το σκεφτούν για ένα λεπτό, γιατί ίσως αλλάξει κάπως τον τρόπο που σκέφτονται και συμπεριφέρονται στους γύρω τους: «Όταν κάνεις καλό, βρίσκεις καλό!».

Αυτό που εύχεται για το 2021 είναι να είναι μια χρονιά που θα φέρει πίσω σε όλους μας το φως, το χαμόγελο και την αισιοδοξία που έλειψαν το τελευταίο διάστημα από τις ζωές μας.

prosopa.net

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ