ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΕΝΤΕΡ Γ. ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Γκούντγουιν – Τα ρεκόρ της ομάδας στο παιχνίδι με το Μεσολόγγι

Τη λύση για τη θέση «5» αναζητά η διοίκηση της ΚΑΕ Λάρισα, ενώ πολύ σοβαρά εξετάζεται η περίπτωση του Αμερικανού σέντερ Wesley Gordon, ο οποίος έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας έχοντας αγωνιστεί το 2019 στην ομάδα του Ρεθύμνου.

Ο 26χρονος παίκτης βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory, με τη διοίκηση να τον υποδέχεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτο). Ο φιλόδοξος center θα μεταβεί στην Λάρισα για να περάσει τα απαραίτητα ιατρικά τεστ από το έμπειρο ιατρικό επιτελείο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με την ΚΑΕ Λάρισα

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ WESLEY GORDON

Ο Wesley Gordon γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου του 1994 στο Κολοράντο (Η.Π.Α), έχει ύψος 2.06 μ. και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ.

Την 4ετία 2013-2017 φοίτησε στο πανεπιστήμιου του Κολοράντο, αγωνιζόμενος με τους Buffaloes. Η πιο παραγωγική του σεζόν ήταν το 2015/16, όπου σε 34 αγώνες μέτρησε 7.24 πόντους (41.7%διπ., 40%τριπ., 69%β.), 7.65 ριμπάουντ, 1.32 ασίστ και 2 κοψίματα κατά μέσο όρο. Σε σύνολο 131 αναμετρήσεων είχε 6.64 πόντους (48.4%διπ., 34.8%τριπ., 66.1%β.), 6.73 ριμπάουντ, 1.34 ασίστ και 1.56 κοψίματα μ.ο. Μάλιστα, κατέχει το 2ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του πανεπιστημίου του Κολοράντο στα κοψίματα, έχοντας καταγράψει 204 συνολικά.

Το 2017 πέρασε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, για λογαριασμό της αυστριακής Raiffeisen Furstenfeld Panthers. Σε 30 αγώνες αγωνίστηκε σε όλους ως βασικός, έχοντας 15.7 πόντους (64.4%διπ., 50%τριπ., 75%β.), 12.3 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ και 2 κοψίματα σε 35.5 λεπτά συμμετοχής μ.ο.

Ακολούθησε η μεταγραφή του στην ουγγρική Sopron KC όπου και πάλι είχε μία «γεμάτη» χρονιά, αφού έπαιξε βασικός στα 35 από τα 36 παιχνίδια της ομάδας του, με 32.1 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι. Κατά μέσο όρο μέτρησε 15.53 πόντους (67%διπ., 33.3%τριπ., 66.3%β.), 10.14 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και 2.1 κοψίματα, για να καταλήξει το 2019 στην ομάδα του Ρεθύμνου.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΓΚΟΥΝΤΓΟΥΙΝ

Εξάλλου με μια ολιγόλογη ανακοίνωση η διοίκηση της ΚΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Σακίλ Γκούντγουιν, που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας.

«Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory ενημερώνει με κάθε επισημότητα ό,τι ο Shaquille Goodwin αποτελεί παρελθόν από την ομάδα μας, ύστερα από λίγους μήνες παρουσίας. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ 3ΠΟΝΤΩΝ

Παίρνοντας 33 περισσότερους πόντους από το Μεσολόγγι από τη γραμμή του 3ποντου η Λάρισα Bread Factory έκανε πιο εύκολη τη δουλειά της και παράλληλα «έγραψε» ρεκόρ. Οι παίκτες του Ν. Παπανικολόπουλου βρήκαν τον στόχο από τα 6,75 συνολικά 18 φορές, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή Basket League αφού το προηγούμενο είχε το Μεσολόγγι στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Κολοσσό.

Για την ΚΑΕ Λάρισα αυτή η επίδοση αποτελεί και ρεκόρ στη διετή ιστορία της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, αφού στις προηγούμενες αγωνιστικές είχε από 13 εύστοχα τρίποντα κόντρα στον ΠΑΟΚ (13/25) και το Περιστέρι (13/27) ενώ στην περσινή σεζόν κορυφαία επίδοση της ήταν και πάλι τα 13 τρίποντα κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings εντός (13/35) και το Λαύριο Megabolt εκτός έδρας (13/27).

Η ομάδα έφτασε σε μία ακόμη πολύ εντυπωσιακή επίδοση, καθώς τα μισά από τα άστοχα σουτ της, κατέληξαν σε επιθετικό ριμπάουντ! Είχε 30 άστοχα σουτ και 15 επιθετικά ριμπάουντ στην κορυφαία επίδοση της φετινής Basket League αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη του 47,1% που είχε το Περιστέρι απέναντι στο Λαύριο στην 6η αγωνιστική. Η Λάρισα Bread Factory πάντως, πήρε μόνο τέσσερις από τους 84 πόντους της με βολές (4/6), σημειώνοντας τη μικρότερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αφού ο ΠΑΟΚ είχε πέντε (5/6) στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για την 3η αγωνιστική.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΕΜΠ

Ο Τζέιμς Ουέμπ ήταν ένας από τους κορυφαίους της Λάρισας Bread Factory στην άνετη νίκη επί του Μεσολογγίου φτάνοντας για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι σε double-double που του έδωσε ξανά την πρωτιά της σχετικής λίστας, αφού έφτασε τα τέσσερα και ξεπέρασε κατά ένα τον Γιάννη Κουζέλογλου.

Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 12 πόντους και 13 ριμπάουντ ενώ σε ανάλογη επίδοση έφτασε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας με τον Άρη και το Περιστέρι αλλά και κόντρα στον Κολοσσό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν συνολικά το πέμπτο double-double της Λάρισας που έχει ξανά την πρωτιά της αντίστοιχης λίστας, αφού ακολουθεί με τέσσερα ο Άρης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ