ΑΔΕΔΥ ΚΑΤΑ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ – ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο του δημόσιου τομέα καταγγέλλει τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, που αξίωσε μέσω της εκπομπής του περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων, και υπέβαλε αγωγή εναντίον του περιφερειακού συμβούλου για συκοφαντική ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια.

«Λαγό» της κυβέρνησης χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τον Α. Πορτοσάλτε, ο οποίος σε προχθεσινή εκπομπή του ΣΚΑΪ -σύμφωνα με όσα περιγράφει το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο του δημόσιου τομέα- πρότεινε περικοπή 10% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να δοθεί ως «δώρο» Χριστουγέννων στους υγειονομικούς – «δώρο» που η κυβέρνηση «τελικά δεν έδωσε, παρά τα όσα διέρρεε» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, «λειτουργώντας στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει όντως μειώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και για να κλείσει το «χάσμα» πρότεινε, όχι την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά την περικοπή των μισθών στον δημόσιο τομέα!».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τον Α. Πορτοσάλτε, αντί να προτείνει περικοπές, «να στηρίξει τα αιτήματά μας -μέσα από τον σταθμό του, όπου μιλά μόνος του και χωρίς εκπροσώπους των εργαζομένων- για αύξηση των δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία, για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, για χορήγηση δώρου Χριστουγέννων» και ακόμα τον καλεί «στο πλαίσιο της αξίας που έχουν οι συμβολικές κινήσεις για την κοινωνία μας, να περικόψει αυτοβούλως τις δικές του, υψηλότατες να υποθέσουμε, αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ και των υγειονομικών».

«Αληταριό»

Την ίδια στιγμή η ΑΔΕΔΥ, έπειτα από ομόφωνη απόφασή της, υπέβαλε αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά του Θ. Τζήμερου, με αφορμή «υβριστική και συκοφαντική» ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook (που περιείχε χυδαιότητες περί «αληταριού» και «κηφήνων εργατοπατέρων»). Η ΑΔΕΔΥ ζητά από τον Θ. Τζήμερο να αφαιρέσει την προσβλητική ανάρτηση, να δημοσιεύσει κείμενο που να αποκαθιστά το κύρος και την αξιοπιστία της ΑΔΕΔΥ, αλλά και χρηματική ικανοποίηση ύψους 40.000 ευρώ προς τη συνδικαλιστική οργάνωση και 90.000 ευρώ συνολικά προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Το ποσό, ενημερώνει η ΑΔΕΔΥ, θα διατεθεί προς ενίσχυση των ΜΕΘ. Η υπόθεση εκδικάζεται στις 11/2/2021. Πριν από την αγωγή της, η ΑΔΕΔΥ ζήτησε μέσω εξώδικου από τον Θ. Τζήμερο να αφαιρέσει την ανάρτησή του, αλλά ο ίδιος ανάρτησε την εξώδικη δήλωση «διακωμωδώντας την με ειρωνικό τρόπο και επιδεικνύοντας για μία ακόμα φορά καταφρόνηση προς την ίδια την ΑΔΕΔΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα εν γένει».

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ