ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΗ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 97 ΕΥΡΩ!

Παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στη ΔΕΗ

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας με αφορμή διακοπές ρεύματος σε μικροοφειλέτες και λαϊκά νοικοκυριά.

«Την ώρα που η ανεργία εκτινάσσεται και το εισόδημα των εργατικών και λαϊκών οικογενειών όλο και συρρικνώνεται λόγω της συνεχιζόμενης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η ΔΕΗ εν μέσω πανδημίας προχωράει με αμείωτη ένταση σε διακοπές συνδέσεων φτωχών και ανέργων λαϊκών νοικοκυριών», σημείωσαν οι διαδηλωτές.

Χαρακτηριστική η περίπτωση Λαρισαίας καθαρίστριας που ειδοποιήθηκε για διακοπή της παροχής της για οφειλές μόλις 97 ευρώ (!), με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΛ Π. Λιόλιο να μην κρύβει την αγανάκτησή του κάνοντας λόγο για «ρεζιλίκια της ΔΕΗ και των εισπρακτικών εταιρειών».

«Πρόκειται για ρεζιλίκια, εν μέσω πανδημίας πιέζουν αφόρητα και απειλούν με διακοπή ρεύματος μια άνεργη γυναίκα με τρία παιδιά για οφειλή κάτω των 100 ευρώ», τόνισε ο κ. Λιόλιος, με αντιπροσωπεία του ΕΚΛ να παρεμβαίνει στους αρμόδιους της ΔΕΗ Λάρισας σημειώνοντας πως οι οφειλέτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στους όρους των διακανονισμών που προτείνονται από την επιχείρηση και ζητώντας ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διεκδικεί την υλοποίηση των εξής:

  • Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε ανέργους, ασθενείς, ανάπηρους άνω των 67%, απλήρωτους, φτωχές μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
  • Να γίνει διαγραφή του 30% των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων που αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις έως και 100 δόσεων, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή για την επανασύνδεση.
  • Να αφαιρεθούν τα τέλη που εισπράττονται για λογαριασμό των Δήμων και να δοθεί πρόσθετη επιχορήγηση από την κυβέρνηση στους δήμους, για την κάλυψη αυτών των απωλειών.
  • Να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην έκδοση νέας απόφασης και να διευρύνει την υπάρχουσα ΚΥΑ (ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/2020 – ΦΕΚ 3088/Β 24/7/2020), σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ειδικό βοήθημα με συγκεκριμένα κριτήρια για την καταβολή του, σε όσες οικογένειες έχει γίνει η αποσύνδεση έως και την 30η Απριλίου 2020, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν όσες οικογένειες έχουν πληγεί και για το διάστημα μετά από αυτή την ημερομηνία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ