ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ: ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

50 κρούσματα στη Λάρισα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – Νέα κρούσματα και στις φυλακές – «Ανασαίνουν» οι ΜΕΘ

Δικαίωση για τους αγώνες των υγειονομικών της Λάρισας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας φαίνεται πως ξαναβρίσκει αργά αλλά σταθερά τους ρυθμούς του, αφού οι κινητοποιήσεις έφεραν αποτελέσματα και ήδη η Ορθοπεδική και η Μαιευτική Κλινική του εκκενώθηκαν από ασθενείς covid-19 και απολυμάνθηκαν, ενώ σε λειτουργία αναμένεται να τεθούν αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και τα χειρουργεία του.

Την ίδια ώρα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από τις ΜΕΘ των νοσοκομείων, χαρακτηριστικά δε στην αποψινή εφημερία του ΓΝΛ καταγράφονται 17 ασθενείς covid-19 στη ΜΕΘ, με τα διαθέσιμα κρεββάτια να είναι τουλάχιστον 10, ενώ στις απλές κλίνες κορωνοϊού νοσηλεύονται 22 ασθενείς.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Με τη χαρακτηριστική φράση «βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας» υγειονομικοί της Λάρισας ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης τους εμβολιασμούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ ανάμεσα στους πρώτους που εμβολιάστηκαν ήταν ο διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας του ΠΓΝΛ, καθηγητής παθολογίας- αιματολογίας Γιώργος Βασιλόπουλος (φωτο), η διευθύντρια Νοσηλευτικής Κωνσταντίνα Ζησοπούλου και ο διευθυντής της ΜΕΘ Τ Επαμεινώνδας Ζακυνθινός.

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εξάλλου 50 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για τη Λάρισα ο ΕΟΔΥ, ενώ τα σχετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2020 (ώρα 15:00).

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο ελέγχων για τη διασπορά του ιού στις φυλακές Λάρισας ο ΕΟΔΥ διοργάνωσε σήμερα rapid tests, λαμβάνοντας δείγματα από 218 κρατούμενους εκ των οποίων εντοπίστηκαν 11 θετικά ανάμεσα σε κρατούμενους της Α’ πτέρυγας. Οι θετικοί κρατούμενοι και οι στενές επαφές τους μπήκαν σε καραντίνα και οι δειγματοληψίες αναμένεται να συνεχισθούν στο πλαίσιο παρακολούθησης της διασποράς εντός του Καταστήματος Κράτησης.

ΤΑ ΤΕΣΤ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Εξάλλου όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων, μετά από σχετική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, τα αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ, στη Μάνδρα και στην Σκεπαστή της Νεάπολης έδωσαν μόλις ένα θετικό αποτέλεσμα.

Συνολικά διενεργήθηκαν 341 τεστ, με τα αποτελέσματα αναλυτικά να έχουν ως εξής:

ΔΕΥΑΛ 108 (0 θετικά)

Μάνδρα 69 (0 θετικά)

Σκεπαστή Νεάπολης 164 (1 θετικό). Πρόκειται για άνδρα 50 ετών.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου συνεργεία του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rapid tests θα βρίσκονται στην Κοιλάδα, όπου μπορούν να προσέρχονται οι κάτοικοι της Κοιλάδας και των Ελευθερών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ