Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ “ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ”

Σκληρή ανακοίνωση του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου με αφορμή την απόφαση για μεταστέγαση της Φιλαρμονικής

Με λύπη πληροφορηθήκαμε το γεγονός ότι η φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου χάνει την στέγη της και μεταφέρεται στο κτίριο της πρώην Μπολερό Σε ένα κτίριο με δύο αίθουσες των 40 τετραγωνικών, τεσσάρων γραφείων, ενός υπογείου μέσα τη μούχλα και την υγρασία και δύο τουαλετών…

Εκεί ο δήμος αποφάσισε να συστεγάσει 120 παιδιά της φιλαρμονικής και 150 παιδιά του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου καθώς και του συλλόγου Μπουρανί.

Εύλογα λοιπόν διερωτόμαστε εμείς τώρα εάν αυτό είναι υποβιβασμός του πολιτισμού στην πόλη μας ή όχι.

Με πρόφαση ότι πρέπει να γίνει βρεφονηπιακός σταθμός το κτίριο που στεγάζει τη Φιλαρμονική ο δήμος μας στοιβάζει όλους σε ένα κτίριο ακατάλληλο με αίθουσες χωρίς καμία ηχομόνωση, με αίθουσες που και αυτές είναι μέσα στη μούχλα στις οποίες θα πρέπει να φυλαχθεί μία μεγάλη περιουσία των συλλόγων και της φιλαρμονικής που διαθέτουν στολές, μουσικά οργάνων κ.λπ.

Αλήθεια πώς πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να βολευτούν όλοι σε αυτό το κτίριο;

Η δημοτική αρχή δεν θα έπρεπε να ρωτήσει τη γνώμη όλων των εμπλεκομένων ώστε όλοι μαζί να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση;

Μέχρι τώρα με όλες τις δημοτικές αρχές είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία όλοι οι σύλλογοι.

Η σημερινή δημοτική αρχή φαίνεται ότι ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική του “αποφασίζω και διατάζω” και με το πρόσχημα της πανδημίας δεν συζητά και δεν δίνει λόγο σε κανέναν.

Πιστεύουμε ότι όλο αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ. Δεν μπορούν οι κύριοι της δημοτικής αρχής να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο του “αποφασίζουμε και διατάζουμε” στους πολίτες και στους συλλόγους αυτής της πόλης που όλα αυτά τα χρόνια έχουν προσφέρει στον πολιτισμό του τόπου μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ