ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΡΕΩΝ Η ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΚΥΛ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δεν εφησυχάζουν οι υγειονομικοί της Λάρισας, που κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στην υπολειτουργία και την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης με πρωτοβουλία της ΕΙΝΚΥΛ και τη στήριξη φορέων και συλλογικοτήτων νέα παράσταση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του ΓΝΛ.

«Δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση και την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του ΓΝΛ και καλούμε όλους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας», ανέφεραν οι υγειονομικοί, ενώ σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Ν. Νταφούλης στάθηκε στην υποχώρηση του υπουργείου Υγείας σχετικά με την επιστροφή του νοσοκομείου σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «η προετοιμασία για το τρίτο κύμα της πανδημίας δεν θα πρέπει να είναι “μία από τα ίδια” καταλήγοντας σε νέο κλείσιμο του ΓΝΛ».

Όπως σας ενημέρωσε το paidis.com, το νοσοκομείο ξαναβρίσκει τους κανονικούς του ρυθμούς δρομολογώντας παράλληλα την επαναλειτουργία των χειρουργείων του, ενώ η ΕΙΝΚΥΛ παρακολουθώντας τις εξελίξεις ενδέχεται να επανεξετάσει το σχέδιο δράσης, καθώς έχει εξαγγείλει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 7 Ιανουαρίου.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της Λάρισας, με τους υγειονομικούς να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ