Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ ΗΛΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ

Ο γνωστός καθηγητής ανακοίνωσε τη μόνιμη επιστροφή του στην Ελλάδα μετά τη λήξη της πανδημίας

Με μία ανάρτηση λίγες ώρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2020 ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου πλέκει το εγκώμιο του τρικαλινού καθηγητή Ιατρικής Ηλία Μόσιαλου τον οποίο ανακοίνωσε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα βραβεύσει για την προσφορά του κυρίως την περίοδο της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα στη σύντομη ανάρτηση αναφέρει:

“Σε λίγες ώρες το 2020 μας αποχαιρετά, οπότε ώρα για ανασκοπήσεις!
Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες της χρονιάς και σίγουρα ο κορυφαίος Τρικαλινός, ήταν ο Ηλίας Μόσιαλος.
Ο Ηλίας Μόσιαλος τελείωσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Τρικάλων. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στις Πολιτικές Υγείας στο London School of Economics (LSE). Από το 1995 εργάζεται στο LSE, όπου έχει αναγορευτεί καθηγητής της πολιτικής της υγείας.
Ο Τρικαλινός καθηγητής, κατά το διάστημα της πανδημίας, με τις τακτικές αναρτήσεις του ανέλυε τα δεδομένα για τον κορωνοϊό με ψυχραιμία και σύνεση, απόρροια της επιστημονικής του κατάρτισης.
Σε εποχές όπου η φλυαρία και παραφιλολογία περισσεύουν, ειδικά από ανθρώπους τελείως άσχετους με την ιατρική επιστήμη, οι τοποθετήσεις του Ηλία Μόσιαλου βοήθησαν την Ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση με ψυχραιμία, να βρει την αλήθεια μέσα σε έναν καταιγισμό παραπληροφόρησης, και μέσω αυτής να πάρει κουράγιο για να ανταπεξέλθει της όλης κατάστασης.
Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ αυτονόητη την υποχρέωσή μας να τον τιμήσουμε ως Δήμος, με την πρώτη ευκαιρία.
Ηλία, σε ευχαριστούμε για όλα!”

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εν τω μεταξύ είδηση έκρυβε και το ευχαριστώ του κ. Μόσιαλου στον δήμαρχο αφού όπως αποκάλυψε με το πέρας της πανδημίας θα επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα:

“Ευχαριστώ πολύ το Δήμαρχο Τρικάλων Δημήτρη Παπαστεργίου για τα καλά του λόγια. Τα λόγια του Δημήτρη με τιμούν γιατί προέρχονται από ένα άνθρωπο που χωρίς καμία φλυαρία, αλλά με τεράστιο έργo, με κάνει περήφανο για τα μέρη μας.
Τα Τρίκαλα είναι η πόλη που μεγάλωσα, η πόλη με τους καλύτερους φίλους μου, ο τόπος μου, η πόλη που ζει η μητέρα μου. Ανυπομονώ να επισκεφτώ τα Τρίκαλα την επόμενη χρονιά. Θα είναι συχνές οι επισκέψεις πλέον γιατί αποφασίσαμε να επιστρέψουμε οριστικά στην Ελλάδα μετά το τέλος της πανδημίας”, ανέφερε ο σπουδαίος καθηγητής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ