Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΤΙΜΑ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΓΕΔΕΩΝ

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου του Τυρνάβου, Αγίου Γεδεών, με επίκεντρο τον φερώνυμο ναό στον Τύρναβο, όπου βρίσκεται ο τάφος και η κάρα του αγίου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε χθες κεκλεισμένων των θυρών και με την παρουσία μόνο του δημάρχου Ιωάννη Κόκκουρα, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμα του, ο ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά στη Γέννηση του Θεανθρώπου, ενώ ακολούθως, έκανε εκτενή αναφορά για την παρουσία της Εκκλησίας στους χρόνους της τουρκοκρατίας και πώς μέσα από τις δυσκολίες εξήλθαν οι Άγιοι Νεομάρτυρες της πίστεως μας, οι οποίοι προτίμησαν τον φρικτό μαρτυρικό θάνατο για την αγάπη του Χριστού πάρα την εξισλαμοποίηση τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τον εορτάζοντα και πολιούχο Άγιο της δεύτερης έδρας της Μητροπόλεώς μας.

Στο τέλος του κηρύγματος ο μητροπολίτης ευχήθηκε στον Δήμαρχο της πόλεως, άλλα και σε όλους τους ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού της μητρόπολης να έχουν την ευλογία του Αγίου Γεδεών στη ζωή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ