ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ… ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ

Επίθεση στη δημοτική αρχή από τον επικεφαλής της “Πόλης που Θέλουμε” Σάμερ Αμάρι που υποστηρίζει ότι ο Γ. Κόκουρας έχει αναγάγει την Ο.Ε. σε δημοτικό συμβούλιο
Δυστυχώς κ. Δήμαρχε κοινή διαπίστωση όλων είναι πως πλέον έχετε αναγάγει την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, όπου και έχετε την πλειοψηφία, σε Δημοτικό Συμβούλιο. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, με νόμο που ψηφίστηκε στις 12 Οκτωβρίου, αναθέτει στις Οικονομικές Επιτροπές να ασκούν επιπλέον καθήκοντα, «δίνοντας χείρα βοήθειας» σε Δημάρχους που δεν έχουν την απαραίτητη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταστρατηγώντας έτσι το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έτσι χρησιμοποιείτε κ. Δήμαρχε κατά κόρον την Οικονομική Επιτροπή, αντί του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου να σας θυμίσω είναι το ανώτερο βουλευόμενο όργανο του Δήμου, για να εφαρμόσετε την πολιτική σας. Φέρνετε προς ψήφιση σοβαρά θέματα, χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς διάλογο.
Έτσι έγινε με την αναμόρφωση της πλατείας, όπου το θέμα καταψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η Οικονομική Επιτροπή έδωσε την έγκριση να προχωρήσει. Με τον ίδιο τρόπο στην πρόσφατη Οικονομική Επιτροπή αποσύρετε έργο για τη δημιουργία βρεφικού σταθμού σε ήδη υπάρχον κτήριο, με την αιτιολογία πως δεν επαρκεί ο χώρος για να γίνουν οι εργασίες διαρρύθμισης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η γνωμοδότηση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου για κάτι τέτοιο.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ορίζετε το νέο κτήριο που θέλετε να γίνει ο βρεφικός σταθμός, επί της οδού Δασκαλοπούλου. Έτσι ακριβώς διατυπωμένο, επί της οδού Δασκαλοπούλου.
Πρέπει να το ψάξει κάποιος κ. Δήμαρχε για να εντοπίσει ότι στο κτήριο αυτό υπάρχει ήδη σύλλογος που στεγάζεται, πολυμελής, με ιστορία δεκαετιών. Ο σύλλογος εκτελεστών – μουσικών της φιλαρμονικής, η Φιλαρμονική του Δήμου μας. Και ζητάτε να μεταφερθεί η Φιλαρμονική σε κτήριο, που αν ρωτήσετε τις υπηρεσίες του Δήμου μάλλον θα είναι αρνητικές σε κάτι τέτοιο.
Πόσο μάλλον όταν στο κτήριο αυτό δραστηριοποιούνται ήδη δύο σύλλογοι, ο Μορφωτικός και ο σύλλογος Γαϊτανάκι – Μπουρανί, πολυμελείς και αυτοί, με την δική του πολιτιστική κληρονομιά ο καθένας. Κ. Δήμαρχε αλλάξτε τακτική. Είστε Δήμαρχος ενός Δημοκρατικού Δήμου. Είστε Δήμαρχος όλων των δημοτών του Δήμου Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ