ΑΘΗΝΑ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ: ΤΟ 2021 ΝΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ

Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Παλιγγενεσία, ωσάν η Ιστορία να επαναλαμβάνεται με τον δικό της τρόπο, η Πατρίδα μας, η κοινωνία μας, δώσαμε τον δικό μας αγώνα. Έναν αγώνα που είχε κόστος σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και σε οικονομικά μεγέθη, ανάλογο εκείνο μιας σύρραξης.
Με τι άλλο να συγκρίνει κανείς, άλλωστε, έναν εξωγενή κίνδυνο που έπληξε οριζόντια όλες τις κοινωνικές τάξεις, όλους τους τομείς της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας και περιόρισε σε πρωτοφανή, για τη γενιά μας σε καιρό «ειρήνης», βαθμό τα ατομικά δικαιώματα;
Το εμβόλιο κατά του COVID που είναι ήδη στη χώρα μας, μας γεμίζει ελπίδα για την κατοχύρωση του ύψιστου αγαθού της ατομικής και δημόσιας υγείας. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η υγεία πλήττεται, έμμεσα και μέσο-μακροπρόθεσμα, και από την καχεκτική οικονομική δραστηριότητα πλήττοντας το υγιές και παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας.
Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα μου ευχαρίστησα ιατρούς και νοσηλευτές για την απαράμιλλη προσφορά τους. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα μου θέλω να απευθυνθώ στο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας μας, στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στους εμπόρους, στους παραγωγούς, στους εμπορικούς συλλόγους, σε όλους εκείνους που αποτελούν τα «ζωτικά όργανα» της οικονομίας μας: αυτοί είναι οι αφανείς ήρωες της πανδημίας. Αυτοί έκλεισαν τα μαγαζιά τους, αυτοί δεν πήγαν στις δουλειές τους, αυτοί δεν δημιούργησαν, αυτοί δεν παρήγαγαν, αυτοί είδαν το εμπόρευμα τους στις αποθήκες. Αυτοί προάσπισαν το δημόσιο συμφέρον με βαρύ προσωπικό κόστος.
Δίπλα, λοιπόν, σε ιατρούς, νοσηλευτές και στην ελληνική αστυνομία που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης, εκφράζω την συμπαράσταση μου και την ευγνωμοσύνη μου στους παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς της χώρας μας, τους αφανείς ήρωες της πανδημίας που οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε, καταναλωτές, πολιτικοί, πολίτες, τη νέα αυτή χρονιά.
Εύχομαι το 2021 να είναι όχι μόνο έτος επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, αλλά πρωτίστως έτος  συλλογικής, κοινωνικής και οικονομικής, παλιγγενεσίας. Το 2021 θα ξανά σταθούμε όρθιοι. Όπως μας δίδαξαν οι πρόγονοι μας.
Καλή Χρονιά με Υγεία, Ελπίδα και Αλληλεγγύη!
Καλή αντάμωση,
Αθηνά Σιαφαρίκα
Δικηγόρος

Πολιτευτής Ν. Λάρισας, ΝΔ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ