ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ – ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου με την πολυετή προσφορά της στα δρώμενα της πόλης και όχι μόνο (είναι γνωστό ότι εξυπηρετεί και ανάγκες όμορων δήμων), έχει αποδείξει τόσο ο σύλλογος εκτελεστών όσο και ο αρχιμουσικός και μαέστρος Θέμης Σαμαντζής, ότι δουλεύουν για την αναβάθμιση του πολιτισμού της πόλης από μεράκι αλλά και με αγάπη για τον τόπο για πάνω από 20 χρόνια.

Δεν είναι κρυφό μάλιστα πως πολλά μέλη μαζί με τον μαέστρο όταν παρέλαβαν ένα εγκαταλειμμένο κτήριο με προσωπική εργασία και χρόνο το έκαναν ένα στολίδι, κατάλληλο να φιλοξενήσει δράσεις από τον μικρότερο εκτελεστή έως και τον μεγαλύτερο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο χώρος αυτός έχει φιλοξενήσει και το πανελλήνιο σεμινάριο εκτελεστών, όσο και διάφορες άλλες εκδηλώσεις. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί και είναι κατάλληλος να εξυπηρετήσει ανάγκες της φιλαρμονικής τόσο για την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, όσο και για τις πρόβες των μελών της ορχήστρας, που σημαίνει ότι ο όγκος και μόνο ορισμένων οργάνων, όπως επίσης και ο μεγάλος αριθμός μελών απαιτεί χώρο αρκετών τετραγωνικών μέτρων.

‌Σε παλαιότερη ανακοίνωση του συλλόγου μας, στις 5 Οκτωβρίου 2020 στα ΜΜΕ της περιοχής (paudua.com και tirnavitikanea.com), εκθέσαμε το πρόβλημα των βρεφονηπιακών σταθμών το οποίο συνεχίζει να παραμένει άλυτο με 22 βρέφη να μην έχουν ακόμη ενταχθεί στις κατάλληλες δομές. Ζητήσαμε να δοθεί άμεση λύση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να γίνει έξωση, σε κανένα σύλλογο ή φορέα της πόλης.

‌Κλείνοντας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

‌1. Ο συγκεκριμένος χώρος που προσφέρεται στη φιλαρμονική (Βollero) τεχνικά και πρακτικά για την ομαλή λειτουργία της φιλαρμονικής δεν εξυπηρετεί.

‌2. Ζητούμε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλους, σε κτήρια και χώρους κατάλληλους για ΒΡΕΦΗ, όπως επίσης και την κατασκευή ΝΕΟΥ βρεφικού σταθμού στον Τύρναβο και όχι την απομάκρυνση της φιλαρμονικής. Η σοβαρή έλλειψη υποδομών που αφορά τους βρεφικούς σταθμούς στο Δήμο, δεν διορθώνεται κάνοντας χρήση αυτού του κτηρίου. Πρέπει να δοθεί άμεση και σωστή λύση που να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των πολιτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ