ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟ LOCKDOWN ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ “ΓΥΨΟ”

Τέλος κυνήγι, ψάρεμα, klick away – Ξανακλείνουν εκκλησίες, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία – Απαγορεύεται η κυκλοφορία

Θέλοντας να προχωρήσει όσο το δυνατό νωρίτερα στο άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση χωρίς να κάνει κάτι για την ασφάλεια στην εκπαιδευτική διαδικασία, σύμφωνα με ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, από αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου και για μία εβδομάδα η χώρα μπαίνει κυριολεκτικά στον γύψο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε από αύριο απαγορεύεται και πάλι το κυνήγι και το ψάρεμα, σταματάει το klick away και ξανακλείνουν εκκλησίες, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, ενώ θα απαγορεύεται και η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ.

Υποστηρίζοντας ότι τα αυστηρά μέτρα λαμβάνονται για να ξανανοίξουν τα σχολεία ο κ. Πέτσας ανέφερε:

«Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους.

Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους. Μένουμε τις λίγες αυτές ημέρες σπίτι και στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στην σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοιχτά. Η περαιτέρω, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Και πάντοτε, βέβαια, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι περιστάσεις. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε. Και θα το κάνουμε με ενότητα, υπευθυνότητα και πειθαρχία. Όλοι μαζί!».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com