ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας

Παρά το γεγονός ότι το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα πέτυχε μεγάλη νίκη ενάντια στον εκφυλισμό των δημοκρατικών  διαδικασιών και στον αυταρχισμό που επεδίωξε να καθιερώσει το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση με τις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές  της 7ης Νοεμβρίου 2020, με το συντριπτικό ποσοστό του 93% της  αποχής από τις διαδικασίες – παρωδία, η κυβέρνηση   της  ΝΔ συνεχίζει στο  δρόμο της επίθεσης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, στη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων και στη δυνατότητα παρέμβασής τους με αγώνες  που ανατρέπουν αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Προχωρά, έτσι, στην ανακήρυξη των «εκλεγμένων» στα υπηρεσιακά  συμβούλια και ταυτόχρονα με το άρθρο 123 του ν. 4763/2020  θεσμοθετεί με πραξικοπηματικό τρόπο την αντικατάσταση των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων (σε περίπτωση μη αποδοχής  διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο) από  διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς, προϊσταμένους εκπαιδευτικών δομών διορισμένους από το αρμόδιο, κατά περίπτωση, όργανο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Το εκπαιδευτικό κίνημα απαντά ξανά αποφασιστικά και δυναμικά.

Εκλεγμένοι αιρετοί δεν υπάρχουν, με αυτή την πλήρως απονομιμοποιημένη διαδικασία. Δεν υπήρχαν, άλλωστε, υποψήφιοι. Δεν θα υπάρξουν, όμως, ούτε και δοτοί. Στη βάση των αποφάσεων της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ όλης της χώρας για τη μη νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων των ψευδοεκλογών και την απόφαση για παραίτηση όλων των υποψηφίων – «εκλεγμένων» το ΔΣ της ΕΛΜΕ  Λάρισας:

 • Καλεί τους δήθεν «εκλεγμένους», που ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους όπως δεσμεύτηκαν  (παραίτηση όλωντων υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων κατατίθεται στις τοπικές ΕΛΜΕ για το ΠΥΣΔΕ και στην ΟΛΜΕ για ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ) για να κατατεθούν συντεταγμένα στη Διοίκηση.
  • Καταγγέλλουμε την ενέργεια του Υπουργείου για ορισμό δοτών «εκπροσώπων» με το άρθρο 123 του ν. 4763/2020.
  • Καλεί  τα μέλη  της ΑΔΗΚ  να  παραιτηθούν άμεσα και  να  αποδεχθούν  το  συντριπτικό  ποσοστό  του 90% των συναδέλφων που δεν αποδέχονται  αυτά  τα  «ψευδοαποτελέσματα». Σε  αντίθετη  περίπτωση  τα μέλη  της ΑΔΗΚ  θα επιδείξουν  βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη που καμιά  σχέση δεν  έχει με  το  σωματείο και θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός σωματείου.
 • Καλούμε σε μη αποδοχή ορισμού-παραίτηση όποιων εκπαιδευτικών ορισθούν, καθώς και των ήδη διορισμένων μελών. Τα παράνομα αυτά υπηρεσιακά συμβούλια δεν μπορούν ούτε πρέπει να
  λειτουργήσουν.
 • Δηλώνουμε ότι όποιοι δεχτούν να νομιμοποιήσουν αυτή την κατάπτυστη διαδικασία αποδεχόμενοι τον ορισμό τους ως μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων δεν πρόκειται να αναγνωριστούν ως
  εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και δεν μπορούν να ανήκουν στα σωματεία μας από τη στιγμή που θα απαξιώσουν τις αποφάσεις των σωματείων και της ΟΛΜΕ.
  • Απαιτούμε απόσυρση του νόμου 4763/2020 για την επαγγελματική εκπαίδευση και του σχετικού άρθρου 123.
  • Να καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική ΥΑ (Φ.350/52/139940) ,όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με
  ηλεκτρονική ψηφοφορία.
  • Απαιτούμε την παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή τη διεξαγωγή της δια ζώσης εκλογικής  διαδικασίας.

Ο κλάδος και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα θα απομονώσουν δοτούς και εγκάθετους κάθε λογής!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ