«ΕΜΦΡΑΓΜΑ» ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Επιστροφή στη δράση για τη SL, με την ΑΕΛ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος και τους παίκτες του Γ. Τάτση να μην πανηγυρίζουν ούτε αυτή τη φορά την πρώτη τους εντός έδρας νίκη, καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1, δεχόμενοι την ισοφάριση στις καθυστερήσεις και μετά την υπόδειξη πέναλτι και έχοντας προηγηθεί νωρίτερα χάρη σε ένα απίστευτο γκολ του Δ. Πινακά (έφτασε τα 6 στη διοργάνωση)!

Με την έναρξη της αναμέτρησης η ΑΕΛ βρέθηκε στην επίθεση και μόλις στο 1’ λεπτό ο Μιλοσάβλιεβιτς έπιασε το σουτ με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 13’ ο Τζόλης για λογαριασμό του ΠΑΟΚ έβγαλε κάθετα στον Σβιντέρσκι, ο Πολωνός έκανε το επικίνδυνο γύρισμα από αριστερά και ο Νάγκι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 20’ ήταν η σειρά του Σπαρβ να δοκιμάσει το πόδι του, με τον κίπερ του ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ στο 24’ και με τη μπάλα να παίζεται πάνω-κάτω ο Τζόλης βγήκε από αριστερά και έβγαλε παράλληλα με την εστία, με τον Ζίζιτς να απομακρύνει.

Η απάντηση των «βυσσινί» ήρθε στο 27’, όταν ο Ηλιάδης δοκίμασε από μακριά και ο Πασχαλάκης δεν αιφνιδιάστηκε, ενώ στο 28’ ο δικέφαλος του Βορρά βρήκε επίθεση, ο Τζόλης έπιασε το σουτ εντός περιοχής, με την μπάλα να περνά άουτ.

Από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και η ΑΕΛ «καρδιοχτύπησε» στο 30’ όταν μετά από άστοχη έξοδο του Νάγκι ο Καντουρί δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και ο επερχόμενος Τζόλης έκανε την προβολή, με τον Μπέρτο να απομακρύνει με υπερένταση πάνω στη γραμμή σε κόρνερ, ενώ στο 37’ νέος κίνδυνος καταγράφηκε στα καρέ της ΑΕΛ, όταν μετά από σύγχυση της άμυνας ο Τζόλης έκανε την προβολή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Με τον ΠΑΟΚ να πιέζει νέα μεγάλη φάση για λογαριασμό των φιλοξενούμενων είχαμε στο 42’, όταν ο Ζίβκοβιτς πέρασε στον Τζόλη, εκείνος «έσκαψε» με το δεξί και ο Ίνγκασον στην άλλη πλευρά της περιοχής έπιασε την κεφαλιά, με τον Νάγκι να βγάζει με το πόδι στη γραμμή, ενώ σε συνέχεια της φάσης ο Μουργκ πήρε το… ριμπάουντ και έκανε το σουτ, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΛ καταλήγοντας έξω!

Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ απείλησε και πάλι, όταν στο 44’ ο Σβιντέρσκι έπιασε την κεφαλιά και ο Νάγκι βγήκε μπλοκάροντας την μπάλα, ενώ με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο επιθετικά και στο 52’ ο Βιεϊρίνια δοκίμασε το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 54’ ένα σφάλμα του Νάγκι λίγο έλειψε να κοστίσει, όταν μετά τη λάθος απομάκρυνση πάνω στον Μιχαήλ ο Ζίβκοβιτς έκανε το κοντρόλ και εκτέλεσε με τη μία με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν 10 κερδισμένα κόρνερ, ωστόσο η ΑΕΛ ήταν αυτή που άνοιξε τελικά το σκορ με ένα θαυμάσιο τέρμα του Πινακά, ο οποίος με τη συμπλήρωση 70’ λεπτών αγώνα «χόρεψε» στο χορτάρι!

Ο μόνιμος σκόρερ της ΑΕΛ σε ένα απίστευτο σόλο «τσίμπησε» την μπάλα από τον Βαρέλα, πέρασε τον Ίνγκασον, στάθηκε όρθιος στο μαρκάρισμα του Βιεϊρίνια και πλάσαρε ιδανικά νικώντας τον Πασχαλάκη και γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του!

Αιφνιδιασμένος από την εξέλιξη ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά κυνηγώντας την ισοφάριση, με τον Νάγκι στο 82’ να μπλοκάρει γυριστή κεφαλιά του Βιεϊρίνια, ενώ στο 86’ ήταν η σειρά του Τζόλη να απειλήσει με το κεφάλι, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το παιχνίδι έφτασε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (95’) όταν ο Σβιντέρσκι «τσίμπησε» την μπάλα προ του Νάγκι και ο διαιτητής έδειξε τα 11 βήματα, με τον Βιεϊρίνια να μην αστοχεί από την άσπρη βούλα ισοφαρίζοντας σε 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς (71’ Γκοτζαμανίδης), Ζίζιτς, Πινακάς (83’ Γλυνός), Μπέρτος, Νικολιάς (83’ Νούνιτς), Τρούγιτς (53’ Πλατέλλας).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ντούγκλας Αουγκούστο (82’ Σβαμπ), Ελ Καντουρί, Μουργκ (87’ Τσόλακ), Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σβιντέρσκι.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ