ΕΥΘΥΜΙΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΤΣΑ: Η ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΣΣΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΜΑΖΟΝ

Στην Amazon στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, στην Αμερικάνικη εταιρία – κολοσσό του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου,  ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Jeff Bezos, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία άνω των 200 δισ. δολαρίων, εργάζεται το τελευταίο διάστημα η Τυρναβίτισσα δικηγόρος  Ευθυμία Γκουντελίτσα.

Η Ευθυμία αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Τυρνάβου με άριστα και συνέχισα τις προπτυχιακές σπουδές της αποκτώντας πτυχίο Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Αφού εργάστηκε και δραστηριοποιήθηκε ως δικηγόρος στη Λάρισα, έστρεψε το ενδιαφέρον της στην ενασχόληση με τις πολυεθνικές επιχειρήσεις και στη συνέχεια, προσλήφθηκε από την Amazon εν μέσω της πανδημίας.

Παράλληλα με τη δουλειά της παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με αντικείμενο το Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Μιλώντας στο paidis.com για τη δουλειά της σημειώνει:

“Στην εταιρία, εργάζομαι στο φορολογικό τμήμα και είμαι υπεύθυνη για την έρευνα και την ερμηνεία των φορολογικών νόμων που έχουν θεσπιστεί κυρίως στις ΗΠΑ, σε κάθε Πολιτεία ξεχωριστά, καθώς και για τη φορολογική συμμόρφωση των προϊόντων της Amazon στο εκάστοτε ομοσπονδιακό καθεστώς. Με τον τρόπο αυτό, μελετώντας το νομοθετικό πλαίσιο κάθε Πολιτείας, η Amazon υπολογίζει με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών εργαλείων της, το σωστό ποσοστό φορολογίας των προϊόντων για χάρη των πωλητών της. Η επίσημη γλώσσα της εταιρίας είναι τα αγγλικά.

Συνεργάζομαι καθημερινά με συναδέλφους που βρίσκονται στο Σιάτλ, όπου εδρεύει η εταιρία και τη Βαρκελώνη. Η ομάδα μου στη Μπρατισλάβα είναι πολυπολιτισμική και υπάρχει πλουραλισμός και ανταλλαγή απόψεων με πολλούς ανθρώπους από διαφορετικά μέρη του κόσμου”.

Η νεαρή τυρναβίτισσα δικηγόρος δηλώνει ενθουσιασμένη με τη δουλειά της επισημαίνοντας τα εξής:

“Τα προνόμια της εταιρίας είναι αρκετά, όπως πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη, κατοχή μετοχών, laptop, δωρεάν αγορές μέσω της ιστοσελίδας της Amazon, δωρεάν εκμάθηση ξένων γλωσσών, επαγγελματικά ταξίδια, επιπλέον μέρες άδειας, δεν υπάρχει επίσης υποχρεωτική ώρα προσέλευσης στην εταιρία, μπορείς να ξεκινήσεις να εργάζεσαι όποτε ξυπνήσεις, αρκεί να εργαστείς οκτώ ώρες.

Επίσης, στο κτίριο υπάρχει ειδικός όροφος με τηλεπαιχνίδια, πινγκ πονγκ, table football, επιτραπέζια παιχνίδια κ.ά.”. κλείνοντας τη σύντομη συνομιλία μας τονίζει ιδιαίτερα την αξιοκρατία που κυριαρχεί στην Amazon υπογραμμίζοντας:

“Κατά τη γνώμη μου, το πιο σημαντικό «προνόμιο» είναι το αξιοκρατικό σύστημα πρόσληψης, προαγωγής και ανέλιξης μέσα στην εταιρία”.

Αν μη τί άλλο πολλοί είναι οι Τυρναβίτες επιστήμονες που “ανοίγουν τα φτερά τους” και διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Μπράβο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ