ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΣΙΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εξηγήσεις ζητά ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος από την κυβέρνηση για τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη πως παρά τις εισηγήσεις των επιστημόνων για μέτρα στη Θεσσαλονίκη νωρίτερα από τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου, η κυβέρνηση αποφάσισε «να σεβαστεί την παράδοση και την Ορθοδοξία», κάτι που όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «είχε ως αποτέλεσμα τον συνωστισμό στις εκκλησίες, εντός και εκτός, την εκρηκτική διασπορά του κορονοϊού και τελικά η Θεσσαλονίκη να γίνει η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα».

Επίσης ο κ. Μόσιαλος, με φόντο την υποχώρηση της κυβέρνησης στην λειτουργία των εκκλησιών για τα Θεοφάνεια, υπογραμμίζει ότι «η υλοποίηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας πρέπει να είναι οριζόντια. Επομένως η εφαρμογή πρέπει να είναι ενιαία από όλους τους οργανισμούς (θρησκευτικούς, δημόσιους η ιδιωτικούς)».

«Η κυβέρνηση οφείλει επίσης να διευκρινίσει αν οι σημερινές δηλώσεις εκπροσώπου της για μη έγκαιρη υιοθέτηση μέτρων στη Θεσσαλονίκη, παρά τις υποδείξεις των ειδικών, είναι προσωπικές απόψεις ή εκφράζουν το σύνολο της κυβέρνησης», τονίζει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου στο Facebook: 

«H υλοποίηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας πρέπει να είναι οριζόντια. Επομένως η εφαρμογή πρέπει να είναι ενιαία από όλους τους οργανισμούς (θρησκευτικούς, δημόσιους η ιδιωτικούς). Η κυβέρνηση οφείλει επίσης να διευκρινίσει αν οι σημερινές δηλώσεις εκπροσώπου της για μη έγκαιρη υιοθέτηση μέτρων στη Θεσσαλονίκη, παρά τις υποδείξεις των ειδικών, είναι προσωπικές απόψεις ή εκφράζουν το σύνολο της κυβέρνησης. Eίναι λογικό να αλλάζει γνώμη και πορεία η κυβέρνηση όταν αλλάζουν τα δεδομένα σε μια τόσο δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι να εκπέμπονται αντικρουόμενα μηνύματα και να μην υπάρχει συνοχή στην εκπομπή των μηνυμάτων».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com