ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Τα νέα πρόσωπα της Κυβέρνησης προερχόμενα από διάφορους πολιτικούς χώρους, αλλά και από κρίσιμες εκλογικά περιφέρειες, μοιάζει να εξυπηρετούν διαδικασίες εκλογών που διαφαίνονται μακριά στον ορίζοντα και όχι τις ανάγκες αντιμετώπισης σημαντικών προβλημάτων της κοινωνίας (εμβολιασμοί, θωράκιση του ΕΣΥ, άνοιγμα καταστημάτων, επαναλειτουργία της οικονομίας).

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ θέλουμε να τονίσουμε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πολίτες ως απλούς ψηφοφόρους αγνοώντας τις πραγματικές τους ανάγκες, για τις οποίες πρέπει να μεριμνά, και τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ως συνέπεια της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Ευελπιστούμε τα νέα πρόσωπα που στελεχώνουν την Κυβέρνηση να μας διαψεύσουν με τα έργα τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και η Κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά και με σχέδιο για την επόμενη μέρα που όλοι/ες περιμένουμε.

Τι να πούμε για την ελληνική πρωτοτυπία; Κάθε χρόνο και ανασχηματισμός. Με 19 Υπουργεία που αντί να μειώνονται αυξάνονται και με ένα υπερμεγέθες υπουργικό σχήμα, η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται αντιπαραγωγική, κοστοβόρα και λαϊκίστικη.

Όπως δηλώνει ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, «Η εξυπηρέτηση του κομματικού μηχανισμού και το άνοιγμα σε άλλους πολιτικούς χώρους με σκοπό την προσέλκυση ψηφοφόρων είναι πασιφανής. Ο ανασχηματισμός έχει άρωμα εκλογών.

Αυτό που φοβόμαστε ότι δεν έχει, είναι η οργάνωση σε σχέση με τη διαχείριση των προβλημάτων και το όραμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Όσα πρόσωπα κι αν αλλάξει ένα κομματικός μηχανισμός που στηρίζεται σε πελατειακές σχέσεις, αν δεν αλλάξει αρχές και δεν καταπολεμήσει την διαπλοκή, τα ίδια αποτελέσματα θα φέρει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ