ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ, κ. ΚΟΚΟΥΡΑ

Ανακοίνωση – απάντηση της Δράσης Πολιτών, που υπογράφει ο επικεφαλής της, για τα όσα ανέφερε η δημοτική αρχή περί βρεφικού σταθμού και φιλαρμονικής

Όταν κάποιος υποστηρίζει μια λανθασμένη άποψη , επειδή πράγματι δεν γνωρίζει την αλήθεια, τότε είναι συγχωρητέος λόγω αγνοίας. Όταν, όμως, συνεχίζει να υποστηρίζει την άποψή του, μολονότι γνωρίζει ότι ψεύδεται, και μάλιστα αποκρύπτει την αλήθεια, τότε είναι κατακριτέος και υπόλογος.

Δυστυχώς, το δεύτερο ισχύει για τον κ. Κόκουρα, ο οποίος επί του ζητήματος της Φιλαρμονικής κοινοποιεί ανακοινώσεις με μισές αλήθειες, προκειμένου να συσκοτίσει την αλήθεια και να αποκρύψει την έκδηλη ανικανότητά του.

Ας γίνω , λοιπόν , περισσότερο σαφής , για να καταδειχθεί εναργέστερα η αλήθεια, ζητώντας παράλληλα από τον κ. Κόκουρα να με διαψεύσει δημοσίως, αν είναι ψέμα κάτι από αυτά που θα αναφέρω στο παρόν δημοσίευμα.

1) Η Απόφαση 248/2016 επί λέξει αναφέρει:

” Η παραχώρηση μπορεί να ανακληθεί με νεότερη απόφαση, εφόσον οι λόγοι που την είχαν υπαγορεύσει εκλείψουν”.

2) Με την  Απόφαση 67/2016 η Τοπική Κοινότητα Τυρνάβου , επίσης , ” εισηγείται την παραχώρηση χρήσης του προαναφερόμενου δημοτικού ακινήτου και των υλικών αντικειμένων του χώρου  (μουσικά όργανα κλπ) στο Σύλλογο Εκτελεστών Μουσικών Φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου”.

Αυτά σημαίνουν προφανώς ότι η άρση της παραχώρησης του δημοτικού κτηρίου στη Φιλαρμονική μπορεί να γίνει μόνο με νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εφόσον έχουν πάψει ως υφιστάμενες οι αιτίες που προκάλεσαν την παραχώρηση  αυτή.

Γιατί στην ανακοίνωσή σας, κ. Κόκουρα , αποκρύψατε το στοιχείο αυτό; Μήπως μάλιστα  εξαιτίας της αλήθειας αυτής αποφύγατε το Δημοτικό Συμβούλιο και, κατά την απαράδεκτη προσφιλή σας τακτική, προσφύγατε  στην ελεγχόμενη από εσάς Οικονομική Επιτροπή; Με άλλα λόγια, αφού δεν είχατε κανέναν ενδοιασμό για την ορθότητα των μεθοδεύσεών σας, γιατί παρακάμψατε το ανώτατο όργανο του Δήμου;

Το κακό όμως δεν σταματά εδώ. Με αυτά που κάνετε προσβάλλετε βάναυσα όλη την τοπική κοινωνία , καθόσον με προγενέστερη ρητή απόφαση και της Τοπικής Κοινότητας Τυρνάβου έγινε η εν λόγω παραχώρηση στο Σύλλογο Εκτελεστών Μουσικών της Φιλαρμονικής. Γιατί δεν σέβεστε την τοπική κοινωνία, κ. Κόκουρα;

Τέλος, σας καλώ να αφήσετε την αοριστολογία. Περιμένουμε να μας πείτε τις συγκεκριμένες  προτάσεις που κάνατε στη Φιλαρμονική και οι οποίες προφανώς απορρίφθηκαν, για να κρίνουμε και εμείς  εάν σωστά ή λανθασμένα αντέδρασαν εις βάρος σας οι υπεύθυνοι της Φιλαρμονικής και πολλές άλλες Συλλογικότητες του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Δυστυχώς, δεν έχετε αντιληφθεί τι πάτε να κάνετε. Θα προκαλέσετε ένα ντόμινο προβλημάτων και μια μεγάλη αναστάτωση στον ευαίσθητο χώρο του Πολιτισμού , επειδή δεν έχετε την ικανότητα να διαχειριστείτε επαρκώς  απλά θέματα που καθημερινά αναφύονται στον – άγνωστο σε εσάς – χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γι’ αυτό έχετε πνιγεί σε μια κουταλιά νερό…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ