ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ Ο Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Αντιμέτωποι με ένα έγγραφο απίστευτου περιεχομένου (φωτο) βρέθηκαν υγειονομικοί που έσπευσαν να εμβολιαστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, καθώς σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ γιατροί και νοσηλευτές κλήθηκαν να υπογράψουν έντυπο σύμφωνα με το οποίο συναινούν στον εμβολιασμό παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο, ακόμη και «θανατηφόρες» (σ.σ. αναφέρονται ως “θανατηρόρες” στο έγγραφο)!!

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο έντυπο, το οποίο δεν φέρει καμία απολύτως επίσημη σφραγίδα ή υπογραφή φορέα,  θα έπρεπε να υπογράψουν και όσοι δεν συναινούν στον εμβολιασμό για προσωπικούς λόγους, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη, ενώ παράλληλα ζητούνταν και υπογραφή μάρτυρα!

Η απαράδεκτη ενέργεια που προκάλεσε σάλο στους υγειονομικούς κύκλους «ξύπνησε» προφανώς το αρμόδιο υπουργείο, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, δίνοντας εντολή στην 5η ΥΠΕ για τη διενέργεια ΕΔΕ, με τον Β. Κικίλια να… «τιτιβίζει» λίγο αργότερα ότι “ζήτησε και έλαβε την παραίτηση” του κ. Κεχαγιά.

«Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας & έδωσα εντολή στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ να διενεργήσει ΕΔΕ, σχετικά με την διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών», ήταν η ανάρτηση του υπουργού στο twitter, ενώ νωρίτερα και σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφερόταν εξής:

“Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες.

Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα”.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ