ΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Σε δεύτερο χρόνο ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τέλεσε και εντός του ναού του Αγ. Αχιλλίου τον Αγιασμό των Υδάτων, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου.

Παρουσία πιστών και δίχως παρατράγουδα ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη μεγάλη γιορτή σημειώνοντας πως «σήμερα αποκαλύπτεται το Τριαδικό δόγμα που αποτελεί την πεμπτουσία της πίστεως μας».

Χαριτολογώντας πάντως ο κ. Ιερώνυμος δεν παρέλειψε να σταθεί στην παρουσία των μέσων ενημέρωσης εντός του ναού, σπεύδοντας μάλιστα να προσθέσει πως οι φωτορεπόρτερ είναι πολλοί περισσότεροι από τους πιστούς που παρακολουθούν τη λειτουργία και καταλήγοντας με την ευχή να μην «χρεωθεί» η Εκκλησία τυχόν κρούσματα λόγω συνωστισμού!!

Με την ολοκλήρωση της τελετής και με σαφή διάθεση υποβάθμισης της κόντρας που προέκυψε με αφορμή τα μέτρα ο Σεβασμιότατος κ. Ιερώνυμος τόνισε πως «εμείς τους αγαπάμε όλους και προσευχόμαστε για όλους», κάνοντας παραπομπή στις σχέσεις ενός παντρεμένου ζευγαριού!

« Όταν ένα παντρεμένο ζευγάρι ζει στο ίδιο σπίτι, πολλές φορές έρχεται η ρήξη και η ώρα του καυγά, αυτό δε σημαίνει τίποτα. Στην εκκλησία είμαστε άνθρωποι της ειρήνης και η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ειρήνης και αλήθειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος, εστιάζοντας στην ημέρα και την αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ