ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΥΔΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Τους “έπιασε στον ύπνο” ο μητροπολίτης που σε ανακοίνωση αφήνει αιχμές για τους κυβερνώντες

Πρωτοφανείς καταστάσεις βιώνει η Λάρισα, αφού σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων πραγματοποιήθηκε παραμονή της μεγάλης γιορτής στην πεζογέφυρα του Αλκαζάρ και δίχως την παρουσία πιστών.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Μητρόπολη κάνει γνωστό το γεγονός, αφήνοντας αιχμές για «αιφνιδιασμούς και ακυρώσεις αποφάσεων κατά το δοκούν», ενώ αναλυτικά στη σελίδα της αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα παραμονή Θεοφανείων και ώρα 10:00 π.μ. μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και την τέλεση της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μετέβη στην πεζογέφυρα του Αλκαζάρ και τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων χωρίς τη συμμετοχή λαού σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β’ 5509).

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα ύδατα του Πηνειού ρίχνοντας τον Μεγάλο Αγιασμό και τον Σταυρό ενώ δήλωσε πως τέτοιες μέρες δεν είναι δυνατόν με την οποιαδήποτε πρόφαση να ζητούν από την Εκκλησία να κάνει κάτι διαφορετικό. Ευχήθηκε δε η Χάρις και το άπειρο έλεος του Αγίου Θεού να μας φωτίσει όλους στη νέα χρονιά ώστε να αποφασίζουμε και να εφαρμόζουμε το πρέπον χωρίς αιφνιδιασμούς και ακυρώσεις αποφάσεων κατά το δοκούν».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ