ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας που κάνει λόγο για παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων, σε συνδυασμό με την παράταση του lock down για καταστήματα, την μία ημέρα, ενώ την επόμενη ημέρα τροποποίησε την απόφαση και εξαίρεσε τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα οποία θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση. Η όλη διαδικασία δείχνει ανευθυνότητα, προχειρότητα και έλλειψη κάθε σχεδιασμού, με τεράστιες συνέπειες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και στις οικογένειες των μαθητών, που δεν μπορούν να προγραμματίσουν την ζωή και τις υποχρεώσεις τους.

Η διακοπή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και της κοινωνικότητας, που αναπτύσσεται μέσω της καθημερινής επαφής μαθητών και εκπαιδευτικών δημιουργεί προβλήματα, τα οποία μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο, όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται και ανατρέπονται την επόμενη μέρα, χωρίς καμία δικαιολογία.

Το τραγικότερο όμως είναι ότι 10 μήνες μετά την έναρξη της Πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Απαιτείται εδώ και τώρα:

Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξασφάλιση νέων χώρων για να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας, ώστε να μειωθεί ο αριθμός μαθητών σε 15 ανά τάξη.

Δωρεάν τεστ Covid στα σχολεία σε εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό και μαθητές.

Μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ως προϋπόθεση για την προστασία τους και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Άμεση ανάκληση του νέου τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ, που ψήφισε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση και ανατρέπει τους σχεδιασμούς των μαθητών ακόμα και για την παρούσα χρονιά.

Η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και αφορά όλο τον Ελληνικό Λαό

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να «παίζει» με μαθητές και εκπαιδευτικούς

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και αγωνίζεται για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και για υπεράσπιση και αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ