ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ

Το πρόβλημα του κορωνοϊού , αργά ή γρήγορα , θα περάσει. Θα ατονήσει. Όμως ο εμπαιγμός των κυνηγών δεν θα ξεχαστεί. Αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει καμιά δικαιολογία, ούτε θα υπάρξει καμιά ανοχή στα γνωστά  “βουλευτικά κυνηγόσκυλα”  που βγαίνουν στο καρτέρι για αφελείς κυνηγούς –ψηφοφόρους κάθε φορά που προκηρύσσονται εκλογές.

Η απλή λογική καταδεικνύει ότι το να βγουν κάποιοι άνθρωποι στο βουνό, στις λίμνες και στη θάλασσα για ψάρεμα, 200 μέτρα μακριά ο ένας από τον άλλο, είναι πιο ασφαλές από το να βγαίνουν στις πλατείες,  σε ένα μέτρο απόσταση από τον διπλανό τους.

Το να απαγορεύεις τους κυνηγούς να βγουν μόνοι τους στο βουνό , συνοδεία των σκυλιών τους , και να τους στέλνεις στις πλατείες, για να πέφτουν  ο ένας πάνω στον άλλο, δεν είναι ούτε μέτρο προστασίας κατά του κορωνοϊού, ούτε μέτρο με βάση τη λογική. Μόνο σαν κίνηση  αντικυνηγετικής  ιδεοληψίας  ή εμπαθούς βλακείας φαίνεται.

Αλήθεια, πού κρύβεται σήμερα εκείνη η “υπουργάρα” που έσκουζε στα τηλεπαράθυρα ότι δεν πρόκειται να απαγορευτεί η θήρα, διότι ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν παντελώς ανούσιο; Προφανώς, κρύβεται στο Κολωνάκι, μπερδεύοντας τα πάρτι που γίνονται εκεί με τις δραστηριότητες των ανθρώπων της επαρχίας.

Αυτή η επαρχία, όμως , θα τους μαυρίσει για τα καλά, όταν έρθει η ώρα. Οι κυνηγοί δεν θα ξεχάσουν την κοροϊδία που καιρό τώρα υφίστανται  άνευ λόγου και αιτίας. Οι υποψήφιοι βουλευτές της  κυβερνώσας παράταξης  θα το νιώσουν στο πετσί τους…την κατάλληλη στιγμή. Ιδιαίτερα μάλιστα εκείνοι που έτρεχαν στις πίτες των κυνηγετικών συλλόγων και μόνο που δεν κουβαλούσαν μαζί τους όπλα και σκυλιά. Η υποκρισία πλέον δεν κρύβεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ