Μ. ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Σοκαρισμένος από τις εικόνες την ημέρα των Θεοφανίων δήλωσε ο καθηγητής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής της Γενεύης

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης εξέφρασε τον φόβο του ότι τα Θεοφάνια μπορεί να εξελιχθούν σε εστία επιδημιολογικής έκρηξης του κορονοϊού.

«Έχουμε ήδη στοιχεία ότι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έγιναν παραπάνω μεταδόσεις, το είδαμε στα λύματα και το περιμένουμε στα κρούσματα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και επεσήμανε πως το να προστεθεί το τι έγινε χθες με την γιορτή των Θεοφανείων, σημαίνει πως σε εθνικό επίπεδο θα έχουμε αυτό που συνέβη στην Θεσσαλονίκη, που είναι πολλαπλάσιο.

«Εμείς οι επιστήμονες βλέπουμε τον ιό, παρόλο που φυσικά δεν φαίνεται και βλέπουμε τις μεταδόσεις καθώς συμβαίνουν, όταν είδα τις εικόνες από τα Θεοφάνεια χθες με 6/12 με σόκαρε, γιατί καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τις μεταδόσεις. Έβλεπα δηλαδή τους αριθμούς των κρουσμάτων, πως θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και με σόκαρε το πώς μπορούμε να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο σε μια τέτοια περίοδο στην πανδημία», ανέφερε ο Μανώλης Δερμιτζάκης και συνέχισε: «Δεν είναι θέμα πίστης είναι θέμα καθαρών επιστημονικών στοιχείων. Αυτό που έγινε ως γενικότερη δραστηριότητα με συνωστισμούς και συγχρόνως κάποιοι άνθρωποι να μοιράζονται ένα κουταλάκι σημαίνει ότι απορρίπτεται θεσμικά η επιστήμη».

«Έγινε μια κίνηση από την κυβέρνηση η οποία ήταν πολύ σωστή, να ανακόψει οποιαδήποτε πιθανή μετάδοση η οποία μπορεί να υπήρχε για μια εβδομάδα προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία», κατέληξε ο καθηγητής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ