ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ

Η περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλίας (Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Βόλος, Αγχίαλος) συνεχίζει να μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, με σκοπό την προετοιμασία δολοφονικών επιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής και των Βαλκανίων, για τους ανταγωνισμούς και  τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα του αμερικανικού κεφαλαίου. Συνεχίζει να βαθαίνει, στα πλαίσια της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας και του λαού της περιοχής της Μαγνησίας στα δολοφονικά αμερικανονατοϊκά σχέδια.

Όπως αποκαλύπτεται, σε πρόσφατο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ανέγερση πτέρυγας στις εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, για τη «φιλοξενία» Αμερικανών πιλότων και μονάδων υποστήριξης της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου επιλέχτηκε, γιατί είναι προδιαγραφών ΝΑΤΟ, γιατί διαθέτει τρεις από τους μεγαλύτερους διαδρόμους προσγείωσης – απογείωσης με δυνατότητα στάθμευσης 5 μεγάλων αεροσκαφών τύπου Μπόινγκ 737 και 80 μικρών αεροσκαφών, και ότι ενδέχεται στην 111 Πτέρυγα Μάχης να σταθμεύουν ακόμη ιπτάμενα «τάνκερ» με  ειδικό εξοπλισμό για τον ανεφοδιασμού αεροσκαφών εν πτήση. Μάλιστα όπως σημειώνεται η εγκατάσταση των αμερικάνικων δυνάμεων στην Ν. Αγχίαλο γίνεται στο πλαίσιο προγραμματισμού κοινών ασκήσεων του ΝΑΤΟ, στις οποίες επίσης θα συμμετέχει επίσης η 1η ΤΑΞΑΣ με έδρα το Στεφανοβίκειο, όπου ήδη σταθμεύει η 101 CAB (Combat Aviation Brigade), συνολικά 400 Αμερικανοί (χειριστές, τεχνικοί, διαβιβαστές, διοικητικοί, προσωπικό ασφαλείας κ.ά.)

Αυτές οι «συνεκπαιδεύσεις» των αμερικανικών δυνάμεων με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, που γίνονται ήδη από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, και η συμμετοχή τους σε αποστολές στο εξωτερικό, δεν αφορούν την άμυνα της χώρας μας. Δεν προστατεύουν τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αντίθετα, σε μια πιθανή εμπλοκή, από τους διαρκώς αυξανόμενους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ, μέσα στην καπιταλιστική οικονομική κρίση, θα μετατρέψουν την περιοχή της Μαγνησίας και της Λάρισας σε «μαγνήτη» επιθέσεων με οδυνηρές συνέπειες. Οι μόνοι που κερδίζουν στη χώρα μας από την μεγαλύτερη εμπλοκή είναι η ελληνική αστική τάξη από τη μοιρασιά της λείας και τις δουλειές που «κλείνει».

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους, τις λαϊκές οικογένειες, τους νέους και τις νέες να εκφράσουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην εγκατάσταση των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή μας. Κανένας εφησυχασμός! Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τις προσπάθειές της να εφησυχάσει τον λαό. Καμιά εμπιστοσύνη στους δήθεν συμμάχους. Η ιστορία του ΝΑΤΟ, όπως και η στάση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, το επιβεβαιώνουν. Απαιτείται αποδέσμευση και απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Δεν τους έχουμε ανάγκη. Μόνο ο λαός μας είναι αυτός που μπορεί να διασφαλίσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα και την φιλία των λαών!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ