ΕΙΠΑΝ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέα διαμαρτυρία και αποκλεισμός της 31ης Αυγούστου από την ΕΙΝΚΥΛ και φορείς 

Κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση, την 5η ΥΠΕ και τη διοίκηση του ΓΝΛ για εμπαιγμό στο θέμα της επαναλειτουργίας κλινικών του νοσοκομείου η ΕΙΝΚΥΛ με τη σύμπραξη φορέων πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Διαμηνύοντας πως ο αγώνας με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του χαρακτήρα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας θα συνεχισθεί οι καταπονημένοι υγειονομικοί τόνισαν πως παρά τις δεσμεύσεις στο ΓΝΛ διατηρούνται 85 κλίνες κενές με πρόβλεψη για ανάπτυξη επί ανάγκης 165 περίπου κλινών, συμπεριλαμβανομένων και των κλινών COVID-ΜΕΘ.

«Με λίγα λόγια το σχέδιό τους για το πολύ πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας είναι μία από τα ίδια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αθ. Αθανασιάδης, αντιπρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ.


Τα μέλη της ΕΙΝΚΥΛ στάθηκαν και στα διοικητικά του νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας πως «οι όποιες “αποφάσεις” συνεχίζουν να λαμβάνονται παρατύπως λόγω της αδιανόητης και προκλητικής έλλειψης ΔΣ παρά την από πολλού χρόνου εκλογή και των αιρετών μελών του Συμβουλίου και της ύποπτης μη δημοσίευσης του σχετικού Φ.Ε.Κ.», ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι επισημάνσεις για ανεπάρκειες που καταγράφονται όσον αφορά στους εμβολιασμούς.

«Τα εμβολιαστικά κέντρα θα αποδειχθούν η “μαύρη τρύπα” που θα απορροφήσει όλο το προσωπικό της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας παγώνοντας κάθε άλλη δραστηριότητα στα Κέντρα Υγείας, καθώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα για ενίσχυση με προσωπικό των ήδη σοβαρά υποστελεχωμένων δομών», σημειώθηκε χαρακτηριστικά.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τον συμβολικό αποκλεισμό της 31ης Αυγούστου, ενώ οι υγειονομικοί απαιτούν τα εξής:

Σεβασμό των εργαζομένων του Γ.Ν.Λ, των αρρώστων και του λαού της Λάρισας και αποκατάσταση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του 3ου κύματος της πανδημίας με προετοιμασία υποδομών και προσωπικού, που να μπορεί να προσφέρει ποιοτική φροντίδα σε όλους τους ασθενείς, σε κάθε πιθανό επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης. Σχέδιο με επιστημονική βάση, που να λαμβάνει υπ’ όψιν τις δυνατότητες κάθε δομής υγείας σε υποδομές και προσωπικό, σχέδιο όπου όλες οι δομές δημόσιες, στρατιωτικές και ιδιωτικές αναλαμβάνουν το ρόλο που τους αναλογεί ενταγμένες σε έναν ενιαίο κρατικό σχεδιασμό.

Σχέδιο επίταξης χωρίς αποζημίωση των μεγάλων ιδιωτικών δομών υγείας και ένταξη τους στο κρατικό σχέδιο.

Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία. Η Π.Φ.Υ να σταματήσει να αποτελεί την δεξαμενή άντλησης προσωπικού για κάθε χρήση.

Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μονιμοποίησης.

Ανθρώπινα ωράρια. Πενθήμερο, 6ωρο, 30ωρο, 1 εφημερία την εβδομάδα.

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Άμεση νομοθετική ρύθμιση απαλλαγής από ποινική και αστική ευθύνη των υγειονομικών για όλο το διάστημα που ασκήθηκε και ασκείται ιατρική «εκτάκτου ανάγκης».

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ