ΟΙΕΛΕ: ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκούν τα ιδιωτικά σχολεία, επειδή οι γονείς απειλούν ότι με κλειστά σχολεία δεν θα πληρώσουν τη δεύτερη δόση, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως χτες Πέμπτη ανακοινώθηκε οριστικά πως τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής, η οποία ωστόσο δεν ήταν ομόφωνη με πολλούς επιστήμονες, ακόμη και δημόσια, να καταθέτουν τις επιφυλάξεις για αυτήν την απόφαση, υπογραμμίζοντας πως θα ήταν προτιμότερο να αξιολογηθούν πρώτα τα επιδημιολογικά δεδομένα των εορτών και του εορτασμού των Θεοφανείων για τα οποία δεν υπάρχει εικόνα αυτή τη στιγμή.

Ορισμένοι εκ των επιστημόνων πρότειναν να μην ανοίξουν τα σχολεία στο σύνολο της επικράτειας, ενώ άλλοι πρότειναν να παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες περιοχές». Παράλληλα υπάρχουν και δημόσιες προειδοποιήσεις επιστημόνων, όπως του καθηγητή του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος τόνισε ότι με το άνοιγμα των σχολείων, σε συνδυασμό με την επαναφορά του click away, θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα κατάρρευση του ΕΣΥ στα τέλη Φλεβάρη.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών καταγγέλλει κι άλλες πρωτοφανείς παραβιάσεις εκ μέρους των σχολαρχών, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αυτό λόμπι, θεωρώντας ότι αποτελεί κράτος εν κράτει, ήδη έχει καταστρατηγήσει κάθε οδηγία του Υπουργείου Παιδείας την περίοδο των εορτών, καλώντας εργαζόμενους να κάνουν αγγαρείες ενώ γνωστό ιδιωτικό σχολείο, λειτούργησε κανονικά σήμερα Παρασκευή.

Στο ερώτημά μας σχετικά με το αν υπάρχουν κυρώσεις εκ μέρους του υπ. Παιδείας, στα ιδιωτικά σχολεία που καταστρατηγούν τις οδηγίες που ισχύουν για όλα τα σχολεία της χώρας, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός απαντά: «Μα φάνηκε κι από το νομοσχέδιο της κυρίας Κεραμέως, ότι αυτοί δίνουν τον τόνο στην εκπαίδευση σήμερα. Ικανοποίησε όλα τα αιτήματά τους. Το υπ. Παιδείας είναι ο καλύτερος φίλος τους»

«Είναι δυνατόν μια μερίδα επιχειρηματιών, όσο κοντά κι αν βρίσκονται στο κυβερνών κόμμα, να επιβάλει αποφάσεις που απειλούν το δημόσιο συμφέρον και θέτουν την κοινωνία σε κίνδυνο;» αναρωτιέται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας. Ο Μιχάλης Κουρουτός, συμπληρώνει ότι «Η ακραία φιλεργοδοτική στάση του Υπουργείου έχει αποθρασύνει κάποιους σχολάρχες σε τέτοιο βαθμό, ώστε τα καψόνια και η εργασιακή εξουθένωση να ξεφεύγουν πέρα από κάθε όριο. Σε κάποια επαρχιακά ιδιωτικά σχολεία οι ιδιοκτήτες υποχρεώνουν σε όλη τη διάρκεια του lockdown τους εκπαιδευτικούς να μεταβαίνουν από το πρωί στο σχολείο χωρίς αντικείμενο και στη συνέχεια τους στέλνουν σπίτι για να κάνουν …τηλεκπαίδευση μέχρι τις 6 ή 7 το απόγευμα».

tvxs.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ