ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΚΑΨΩΝΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ενοχλημένοι σφόδρα με τη συμπεριφορά αξιωματικού απέναντι σε φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατόπεδο του Αμπελώνα εμφανίζονται γονείς στρατιωτών που όπως υποστηρίζουν καθημερινά τα παιδιά τους έρχονται αντιμέτωπα με συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές τότε που τα καψώνια ήταν στην ημερήσια διάταξη και οι προσβολές στρατιωτών από αξιωματικούς κάτι το σύνηθες.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες η προσβολή της προσωπικότητας των φαντάρων, οι βρισιές και τα πάσης φύσης καψώνια είναι καθημερινά φαινόμενα, όπως και το άρον – άρον ξύπνημα σε ακατάλληλες ώρες.

Φαντάροι καλούνται να κάνουν πολύωρες υπηρεσίες και στη συνέχεια εργασίες καθαριότητας σε χώρους του στρατοπέδου με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να ξεπερνιούνται τα όρια αντοχής τους, ενώ και οι στερήσεις εξόδων ή η αναβολή εξόδου είναι τακτικά φαινόμενα.

Οπως καταγγέλλουν κάποιος φαντάρος ζήτησε μια μέρα να επισκεφθεί γιατρό γιατί αισθάνθηκε αδιαθεσία και αντιμετώπισε την άρνηση αξιωματικού ο οποίος τον “στόλισε” με απρεπείς εκφράσεις υποστηρίζοντας ότι αν δεν πέσει κάτω δεν πρόκειται να τον στείλει σε γιατρό.

Οι συμπεριφορές αυτές και τα καψώνια έχουν φέρει φαντάρους στα όριά τους με κάποιους να αναζητούν τρόπους να πάρουν αναβολή αφού άρχισαν να αντιμετωπίζουν ακόμη και ψυχολογικά προβλήματα.

Μάλιστα η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν σήμερα όταν φαντάρος τραυματίστηκε άγνωστο πως και μεταφέρθηκε άρον άρον στο νοσοκομείο με τον πατέρα του να ετοιμάζεται να υποβάλει μήνυση κατά αξιωματικού.

Αναμφισβήτητα οι καταγγελίες είναι σοβαρές και σε περίπτωση που έχουν βάση τότε θα πρέπει να επέμβει η διοίκηση του στρατοπέδου για να επαναφέρει σε τάξη όσους επιδίδονται σε καψώνια επιδεικνύοντας αναχρονιστικές συμπεριφορές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ