ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ… ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ (ΦΩΤΟ)

Μια ομάδα νέων παιδιών στο Δαμάσι αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή του χωριού στα χέρια τους με στόχο να διορθώσουν πολλά κακώς κείμενα κυρίως στο αστικό και φυσικό περιβάλλον αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα και το μεγαλείο του εθελοντισμού και της προσφοράς.

Η ομάδα αυτή με το όνομα “Γίνε η αλλαγή” ή αλλιώς “Be the change (Btc Damasi)”. έχει ως εμπνευστές πέντε παιδιά του χωριού τα οποία ξεκίνησαν την όλη προσπάθεια στις 6 Δεκεμβρίου ημέρα που γιορτάζει ο προστάτης του χωριού.

Στόχος τους είναι να φέρουν την αλλαγή σε πολλούς τομείς, να αλλάξουν τη νοοτροπία του χωριού προς το καλύτερο, να ωθήσου τα νέα παιδιά μέσα από ποικίλες εθελοντικές δράσεις στην διεκδίκηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής (πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς).

“Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τον τόπο που μας φιλοξενεί , το χωριό μας , το Δαμάσι μας και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι ,για να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε, που θέλουμε να δούνε τα παιδιά μας!
Οι πρώτες μας τρεις δράσεις, αποτέλεσαν τον προάγγελο αυτής της αλλαγής…” σημειώνουν οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας.
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ 

Το έργο τους άρχισε ήδη να φαίνεται αφού οι πρώτες δράσεις έγιναν και έφεραν απτά αποτελέσματα.

Οι εμπνευστές και δημιουργοί της ομάδας είναι οι: Ανθή Ζορμπά, Μαριάννα Ζορμπά, Άννα Μουσιάρη, Όλγα Μουσιάρη και Βασίλης Γεωργάκης και η προσπάθειά τους που αγκαλιάστηκε ήδη από κατοίκους και κυρίως νέους στο χωριό φάνηκε τόσο με τον καθαρισμό στο Πάρκο του Δαμασίου στις 12 Δεκεμβρίου, με τον περιμετρικό καθαρισμό του γηπέδου στις 24 Δεκεμβρίου και με τον περιμετρικό καθαρισμό της πλατείας, τον καθαρισμό του Δεληχείου ιδρύματος, τον καθαρισμό κάτω από την γέφυρα και τον περιμετρικό καθαρισμό του Δημοτικού σχολείου στις 30 Δεκεμβρίου.

Η νέα χρονιά βρίσκει την ομάδα έτοιμη να αναπτύξει και άλλες δράσεις αλλά και να δεχθεί στους κόλπους της όλους εκείνους που συμμερίζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες, τις ευαισθησίες και τους στόχους της.

Πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια που χρειάζεται στήριξη και κυρίως τα συγχαρητήρια και τη συμπαράσταση όλων. 

Παρακολουθείστε τη δράση τους και ενημερωθείτε για την πρωτοβουλία ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ