ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας

Κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του Συντονιστικού Τοπικού  Οργάνου και δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη πραγματοποιήθηκε τακτική σύγκλιση του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τεμπών, ενόψει της χειμερινής περιόδου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο  Γιώργος Μανώλης, αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων του Δήμου αντιμετώπισης τυχόν έντονων καιρικών φαινομένων λόγο χιονοπτώσεων και παγετού, στη συνέχεια ζήτησε τις απόψεις και τη συμβολή των εκπροσωπούμενων Φορέων, προκειμένου να υπάρξει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τους.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτενώς τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Τεμπών, αλλά και αυτά που τυχόν προκύψουν κατά την χειμερινή περίοδο από χιονοπτώσεις και παγετό.

Η συνεδρίαση ήταν ουσιαστική και  εποικοδομητική με θετικά αποτελέσματα.

Στην συνεδρίαση κλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι ακόλουθοι Υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και Φορείς:  ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της  Πολιτική Προστασίας κ. Γιώργος Νικολάου, η διοικητής του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού αντιπύραρχος Ολυμπία Τσακνάκη, ο διοικητής της 8 ης ΕΜΑΚ αντιπύραρχος Χρ. Ζουναλής, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών Πρόδρομος  Χαρισμανίδης αστυνόμος Α , οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Κολλάτος και κ. Μαρία Κωστή, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και ο προϊστάμενος του Δήμου κ. Αστέριος Τζανέκας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Στο τέλος της σύσκεψης, ο δήμαρχος κ. Μανώλης τόνισε  «Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας, διότι τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν από ακραία καιρικά φαινόμενα θα προστεθούν στο πρόβλημα της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) και θα λειτουργήσουν σωρευτικά. Αυτό που έχει σημασία είναι όσοι φορείς και υπηρεσίες συμμετέχουν στο παρόν Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί, ανάλογα με τον υπηρεσιακό του ρόλο, τον τρόπο συμμετοχής του στο σχέδιο δράσης και να δράσουμε αποκλειστικά, έγκαιρα και με ταχύτητα αν και όταν χρειαστεί. Όλοι μαζί σαν μία γροθιά συμπολίτευση, αντιπολίτευση, φορείς, υπηρεσιακοί παράγοντες  να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων καιρικών φαινομένων από χιονοπτώσεις και παγετό για το κοινό καλό.  Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στις ορεινές περιοχές, οι οποίες είναι απομακρυσμένες και στις οποίες κατοικούν πολλοί ηλικιωμένοι, που χρήζουν μεγαλύτερης βοήθειας. Επίσης δίνουμε μεγάλη έμφαση σε προληπτικές και κατασταλτικές δράσεις για την προστασία των κτηνοτροφικών μονάδων και του ζωικού κεφαλαίου, αλλά και των καλλιεργήσιμων αγροτικών εκτάσεων, δεδομένης της σημασίας που έχει ο πρωτογενής τομέας για την τοπική οικονομία»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ