ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙ

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας που ζητά άμεσο εμβολιασμό ιδιωτών γιατρών και υγειονομικού προσωπικού ιδιωτικών κλινικών

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά την απαξίωση και την πρόσφατη επίρριψη ευθυνών στους νοσοκομειακούς γιατρούς για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, συνεχίζει την αντίστοιχη απαξίωση και κοροϊδία για τον επικείμενο εμβολιασμό γιατρών του ιδιωτικού τομέα και του υγειονομικού προσωπικού των αντίστοιχων δομών.

Η πρόσφατη υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας για άμεσο εμβολιασμό τους, που αποσπάστηκε μετά από μεγάλη πίεση τόσο του ΠΙΣ όσο και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας αλλά και άλλων ενώσεων αυτοαπασχολούμενων γιατρών, φαίνεται να μην εκπληρώνεται.

Οι ιδιώτες γιατροί καθώς και το υγειονομικό προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών που επιθυμεί να εμβολιαστεί είναι ήδη καταγεγραμμένο και έχει αποσταλεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας εδώ και αρκετές μέρες.

Το υπουργείο Υγείας αντί να εκδώσει εμβολιαστικό πρόγραμμα και να αποστείλει ραντεβού με sms κατά προτεραιότητα στον κλάδο αυτό που είναι εκτεθειμένος στην COVID 19 καθόσον το προσωπικό του εργάζεται στην ΠΦΥ  αλλά και σε δευτεροβάθμιες ιδιωτικές δομές, τους περιπαίζει αφενός μεν με τη μη έκδοση εμβολιαστικού προγράμματος για αυτούς, αφετέρου δε με την τηλεφωνική παραπομπή τους στις ΥΠΕ για να εμβολιαστεί δήθεν ελαχιστότατος  αριθμός γιατρών COVID ειδικοτήτων από τα σχεδόν ανύπαρκτα περισσεύματα των νοσοκομειακών εμβολιαστικών κέντρων.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σοβαρευτεί και να σταματήσει τις παλινωδίες, να εντάξει άμεσα του ιδιώτες γιατρούς στο εμβολιαστικό σχέδιο  και να εκδώσει χρονοδιάγραμμα του αυτονόητου εμβολιασμού τους. Να τροποποιήσει το σχέδιο εμβολιασμού, σύμφωνα με τις προτάσεις μας  που κατατέθηκαν στις 7-1-2021 και να εφοδιάσει τα εμβολιαστικά κέντρα με ικανοποιητικό αριθμό δόσεων εμβολίου. Να σταματήσει δε να μας παραπέμπει για υποτιθέμενο εμβολιασμό  από τον Άννα στον Καϊάφα  αλλιώς η αγανάκτηση των συναδέλφων μας έχει ήδη ξεχειλίσει με απρόβλεπτες συνέπειες.

Καλούμε τον ΠΙΣ και τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας αλλά και τις κλαδικές ενώσεις γιατρών να ξεσηκωθούν για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Για να σταματήσει η διαχρονική λανθασμένη αντίληψη περί του ποιοι ανήκουν στον κλάδο των υγειονομικών και η απόπειρα διαχωρισμού του κλάδου σε γιατρούς α΄ και β΄ κατηγορίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ