ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ

Δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες η ΚΑΕ Λάρισα, που στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League υποδέχτηκε στο κλειστό της Νεάπολης το Λαύριο γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 58-66.

Με τον Μπράουν «ζεστό» από τα 6.75 ξεκίνησε το παιχνίδι για τους γηπεδούχους, με τους παίκτες του Ν. Παπανικολόπουλου να επιβάλλουν τον ρυθμό τους κλείνοντας το 10λεπτο στο +8 (17-9), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού το Λαύριο βρήκε τις απαντήσεις και εκμεταλλευόμενο την αστοχία των αντιπάλων του (11/32 σουτ, 0/2 βολές) και τα 6 συνολικά λάθη του πρώτου μέρους «έτρεξε» ένα σερί 10-0 και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 28-34.

Οι παίκτες του Χρ. Σερέλη συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο τρίτο 10λεπτο, πατώντας γκάζι για το 32-42 στο 28’, ενώ ένα κάρφωμα του Ουέμπ ανέβασε την ψυχολογία της Λάρισας που μείωσε σε 36-44 (29’), με τον Παπαδάκη καθοριστικό να δίνει λύσεις για τους γηπεδούχους μειώνοντας στη συνέχεια στους 5 πόντους (39-44), ωστόσο μια τεχνική ποινή στον πάγκο για διαμαρτυρία έστειλε το Λαύριο στις βολές, με το σκορ του10λέπτου να διαμορφώνεται σε 42-48, καθώς ο Παπαδάκης αστόχησε για λογαριασμό της Λάρισας και στις τρεις βολές που κέρδισε σε νεκρό χρόνο!!

Η ΚΑΕ Λάρισα επιχείρησε την ανατροπή με την έναρξη της τελευταίας περιόδου και μείωσε με τρίποντο του Μπράουν (45-48) ξαναμπαίνοντας στο παιχνίδι, ενώ η αναμέτρηση βρέθηκε στην κόψη του ξυραφιού στο 38’ (56-59), με την ΚΑΕ Λάρισα να μην τα καταφέρνει και το Λαύριο με μεγάλα σουτ και ψυχραιμία στο τέλος να πανηγυρίζει τη νίκη με σκορ 58-66.

Σημειώνεται πως η Λάρισα αγωνίστηκε για δεύτερο σερί ματς χωρίς του Ντ. Μπέρι που επισήμως παραμένει «στον πάγο» λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, με τις πληροφορίες της σελίδας να μιλούν για διακοπή συμβολαίου του παίκτη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-9, 28-34, 42-48, 58-66

ΛΑΡΙΣΑ (Παπανικολόπουλος): Μπράουν 9 (3/6 τρίποντα), Γκόρντον 8 (9 ριμπάουντ), Γουέμπ 6 (10 ριμπάουντ), Ρας 9 (3/9 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μούρτος, Μόσιαλος, Κώττας 8 (4 ριμπάουντ), Σμιθ 4, Καμάρας, Καμπερίδης, Σπυρόπουλος, Παπαδάκης 14 (3/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ)

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Κάρτερ 9 (3/10 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Μουράτος 11 (4 ασίστ), Ντέιβις 19 (3/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2ασίστ, 2 μπλοκ), Γερομιχαλός 4 (5 ριμπάουντ, 4 λάθη), Κόζι 9 (4 ασίστ), Σάβατζ (2 κλεψίματα), Άλστον, Περσίδης, Ερμίδης, Βουλγαρόπουλος, Μαστρογιαννόπουλος.

Η συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών:

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα, αλλά και από την παραγωγικότητα των παικτών του, κόντρα σε μία αξιόλογη ομάδα, η οποία πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα με τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο της.

Χρήστος Σερέλης (ΚΑΕ Λαύριο Megabolt): 

«Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι θα παίζαμε ένα δύσκολο ματς εναντίον ενός αντιπάλου, που κέρδισε την περασμένη αγωνιστική τον Προμηθέα. Η Λάρισα θα ήθελε σίγουρα να κάνει μια ακόμα νίκη στην έδρα της, ώστε να σταθεροποιήσει τη θέση της στην Basket League.

Προερχόμαστε από δύο σημαντικές νίκες και είχαμε επισείσει την προσοχή στα παιδιά, ξέροντας ότι παίζουμε με μια καλή επιθετική ομάδα. Θέλαμε να κατακτήσουμε πάση θυσία τη νίκη από την άμυνά μας. Κάναμε αρκετά καλή αμυντική δουλειά, δεν αφήσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και ελέγξαμε το παιχνίδι. Ευτυχώς, στην άμυνα πήγαμε αρκετά καλά. Η ψυχολογία που έχουμε είναι αρκετά καλή και είμαι χαρούμενος, επειδή τα παιδιά έδειξαν ότι μπορούν να κερδίσουν και σε μια κακή, επιθετικά, ημέρα.

Οι στόχοι του Λαυρίου; «Έχουμε ως στόχο να πηγαίνουμε παιχνίδι – παιχνίδι λόγω της συμμετοχής νέων παιδιών στην ομάδα. Κάθε εβδομάδα θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατό πιο σταθερή απόδοση. Πολλές φορές όταν μια ομάδα κάνει μεγάλες νίκες με αντιπάλους, όπως τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, οι παίκτες χάνουν το μυαλό τους και νομίζουν ότι είναι καλύτεροι απ’ ότι πραγματικά. Σεβάστηκαν σήμερα τον αντίπαλο και έπαιξαν καλά στον αμυντικό τομέα.

Για την ανάκαμψη από τον Covid-19: «Το μυστικό της αποκατάστασης ήταν το γεγονός ότι έχουμε νέους παίκτες, που είναι αρκετά αθλητικοί. Βεβαίως, είναι και οι δύο αλλαγές που κάναμε. Είναι σημαντικό επίσης ότι είναι δεύτερη συνεχόμενη νίκη χωρίς τον Σον, κάτι που δείχνει ότι οι παίκτες είναι μια «γροθιά».

Νίκος Παπανικολόπουλος (ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory):

«Κόντρα στο ρυθμό και των δύο ομάδων, που έχουν ένα πιο ψηλό τέμπο και μεγαλύτερο ταλέντο, είδαμε ένα σκληρό παιχνίδι. Το Λαύριο κατάφερε να περιορίσει τα δικά μας ατού, αλλά δεν μπορώ να έχω παράπονα από την άμυνα. Τα παιδιά προσπάθησαν αμυντικά αλλά στην επίθεση αντιμετωπίσαμε πρόβλημα, μια και οι παίκτες βγήκαν εκτός ρυθμού. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ομάδα μας, που παίρνει πόντους από το τρανζίσιον, πέτυχε μόλις πέντε».

Πού κρίθηκε το παιχνίδι; «Το σημείο που κρίθηκε το ματς είναι οι πόντοι οι οποίοι μπορούμε να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό και σίγουρα, το να μη δώσεις το τρίποντο σε παίκτες που είναι επιθετικοί (π.χ. Ουέμπ) μας δημιουργεί πρόβλημα».

Για τον Ουέμπ: «Ο Ουέμπ είναι κανονικά παίκτης της ομάδας».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ