ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ

Τον μπελά τους έχουν βρει οι φαρμακοποιοί της Λάρισας και όχι μόνον, καθώς το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα ραντεβού εμβολιασμού των πολιτών κατά του COVID-19 έσπασε κυριολεκτικά τα τηλέφωνά τους, με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ωστόσο να μην αντιλαμβάνεται τον διαμεσολαβητικό τους χαρακτήρα.

«Η πλημμελής ενημέρωση αλλά και το γεγονός πως πολλοί αδυνατούν να κατανοήσουν πως η διαδικασία αφορά σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, των άνω των 85 και μόνον, έχουν οδηγήσει σε απίστευτες καταστάσεις, με τους πολίτες να επιμένουν ακόμη και να τους κρατήσουμε… θέση προτεραιότητας για όποτε έρθει η σειρά τους», περιγράφει στη σελίδα βοηθός φαρμακείου, δίνοντάς μας την εικόνα που επικρατεί.

«Οι πολίτες θα πρέπει να κατανοήσουν πως ο ρόλος μας στην όλη διαδικασία είναι καθαρά διαμεσολαβητικός και αφορά στο κλείσιμο του ραντεβού, ενώ ο εμβολιασμός θα γίνει στα εμβολιαστικά κέντρα», καταλήγει η συνομιλήτριά μας.

Θυμίζουμε πως η σχετική πλατφόρμα άνοιξε το απόγευμα της Δευτέρας και τα ραντεβού αφορούν άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω. Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ