ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ανακοίνωση – Κάλεσμα της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λάρισας

Ανακοινώνουν για τρίτη φορά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους. Για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν  τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή  διατυπώσαμε και διεκδικήσαμε δυναμικά  μαζί  με  τους μαθητές  και τους  εκπαιδευτικούς.

Ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λάρισας δηλώνουμε πως θα μας βρουν μπροστά τους.

Όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας. Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα εντείνουμε τη δράση μας για ανοιχτά και ασφαλή  σχολεία.

Δε θέλουμε άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά. !!!!

Διεκδικούμε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με υγιεινή και ασφάλεια .

Απαιτούμε  ΤΩΡΑ :

  • Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα.
  • Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες (41 τουλάχιστον στο δήμο Λαρισαίων). Θέλουμε σχολικά κτίρια που καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.
  • Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών – καμιά πρόσληψη «από το παράθυρο» με ευθύνη των Τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης
  • Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.
  • Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λάρισας διοργανώνει συμβολική κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με του εκπαιδευτικούς της ΠΕ την:

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 14:15μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας(Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, αποστάσεις, μάσκες, γάντια)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ